| perni bat II | |
|
|
|
Author | Message |
---|
Karlo Ban Admin

| Subject: perni bat II Thu May 19, 2011 9:59 am | |
| nova igracka  ljepotica je spasena sa otpada od talionicke peci. neznam koliko mi jos jedan bat zapravo treba, ali ovaj spomenik kulture (tehnicke  ) jednostavno nisam mogao prepustiti sudbi gordoj. par slikica sa "mjesta zlocina", mjesto radnje "sava promet":   danas je odradeno rastavljanje radi prebacivanja u moju 50 km udaljenu kovacnicu iz dimove kovacnice.    nove slike i updateovi kako ce se situacija razvijati. nadam se da cu ove godine postati filmic bata u radu ali to je, najvjerovatnije, samo bujna masta...treba jos novi jednofazni motor, temelji, zamjeniti lezajeve, nabaviti kozni remen, pozavariti mozebitne pukotine... ako ima kakvih pitanja i komentara, samo pisite... oop evo, vec imam prvo pitanje: da li itko zna sto o ovom batu na temelju oznake sa njega:  | |
|
 | |
hanuman

Posts : 64 Join date : 2011-03-09 Age : 47 Location : Split
 | Subject: Re: perni bat II Thu May 19, 2011 5:23 pm | |
| pa ti ces uskoro uz kovacnicu moci otvoriti i nekakav tehnicki muzej.. | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Fri May 20, 2011 7:30 am | |
| je, a na kraju bum i ja izlozak  | |
|
 | |
sofa1973
Posts : 10 Join date : 2010-12-30 Age : 49 Location : Zica Kraljevo Srbija
 | Subject: Re: perni bat II Sat May 21, 2011 2:45 am | |
| ovaj cekic je vrhunski,skoro sam gledao i cena mu je bila oko 1200 eura,a lik je napravio alate i samo stanca,svaka cast,steta da je nestao u livnici
| |
|
 | |
silo

| Subject: Re: perni bat II Tue May 24, 2011 1:40 pm | |
| Da ne pisem na drugom mestu stavicu to ovde. Evo slika slicnog cekica.    Na ovom pise ajax 1 i nadam se da ce uskoro biti u mom vlasnistvu. | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Wed May 25, 2011 3:59 am | |
| nadam se da bu uskoro u tvojim rukama i da bu radil  sretno! | |
|
 | |
rale

Posts : 557 Join date : 2011-05-04 Age : 51 Location : Bukovac, Novi Sad
 | Subject: Re: perni bat II Sun Jul 17, 2011 1:20 am | |
| pozdrav karlo jedno pitanje u vezi ovog hamera,uskoro cu najverovatnije doneti sebi u radionicu jedan takav isti ali nije montiran kais i spaner pa me interesuje da li si ti to sredio i kako bi to trebalo da izgleda,naj bitniji mi je onaj deo gde spaner hvata kais i smice ga na pogonsku remenicu... inace otkovah onaj d2,bice lep lovacki noz,posteno sam se naradio al nezalim truda...pozdrav,hvala | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 1:34 am | |
| drago mi cuti da ih se spasava  nisam ga jos stavio u pogon, tek sam temelje jucer betonirao. takoder, stari remen je bio truli, pa moram novog naruciti, ne bu moj tak skoro u funkciji. kad ga gore postavim, slikam, pa bu ti samo po slici jasno. kad ti dode trebao bi na sebi imati vilicu koja se pomice izmedu jalove i pogonske remenice. ona je spojena na polugu koju stisces sa nogom i tako reguliras taj pomak. naravno u vilici je remen. ovisno koliko je remen presao sa jalove na pogonsku, toliku snagu vuces iz motora i samim time reguliras jacinu i brzinu udarca. nadam sam nekaj pojasnil | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 2:54 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- drago mi cuti da ih se spasava

nisam ga jos stavio u pogon, tek sam temelje jucer betonirao. takoder, stari remen je bio truli, pa moram novog naruciti, ne bu moj tak skoro u funkciji. kad ga gore postavim, slikam, pa bu ti samo po slici jasno.
kad ti dode trebao bi na sebi imati vilicu koja se pomice izmedu jalove i pogonske remenice. ona je spojena na polugu koju stisces sa nogom i tako reguliras taj pomak. naravno u vilici je remen. ovisno koliko je remen presao sa jalove na pogonsku, toliku snagu vuces iz motora i samim time reguliras jacinu i brzinu udarca.
nadam sam nekaj pojasnil hvala puno.mislim da sam viddeo da ima tu vilicu ostaje mi samo da provalim kako tacno to odradjuje.Pogledao sam fotke nove radione,lepo to izgleda predpostavljam da vatra ide izmedju 2 hamera...Samo napred,puno pozddrava!! | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 3:14 am | |
| je, tu dolazi pec, nadam se da je ovaj vikend na pol zazidana.
| |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 3:41 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- je, tu dolazi pec, nadam se da je ovaj vikend na pol zazidana.
Kazi mi posto si tu,setih se,jesi proveravao na tom ajaxu koliki mu je maksimalan hod izmedju alata? | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 3:59 am | |
| nisam. bum dal dimenzije kad sve pricvrstim. trenutno je sve maknuto sa postolja da mogu sa njim lakse manevrirati u kovacnici. | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 4:06 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- nisam. bum dal dimenzije kad sve pricvrstim. trenutno je sve maknuto sa postolja da mogu sa njim lakse manevrirati u kovacnici.
Ok.Hvala.Bice prava uzivancija raditi u toj kovacnici!!! | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 4:25 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- nisam. bum dal dimenzije kad sve pricvrstim. trenutno je sve maknuto sa postolja da mogu sa njim lakse manevrirati u kovacnici.
Sta mislis dali moze efikasno da raskuje komad 70 puta 70puta 100mm | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 4:52 am | |
| neznam. nemoj uzimati posao dok nemas spreman alat  | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Tue Jul 19, 2011 6:26 am | |
| | |
|
 | |
rale

| |
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Sat Oct 08, 2011 6:03 am | |
| e vidis, ja nisam skuzio, moral sam razbijat temelje  ...eto kako ide, haha. sad cekam dizalicu da ga mogu ponovo postaviti. | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Sat Oct 08, 2011 6:40 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- e vidis, ja nisam skuzio, moral sam razbijat temelje
...eto kako ide, haha. sad cekam dizalicu da ga mogu ponovo postaviti. video sam danas da si sve ravno ostavio,mozda nisi trebao razbijati temelj nego telo podici na jos hrastovih ploca za potrebnu visinu,koliko sam video nakovanj ie nekih 10tak cm ispod tela plus podloga za njega isto hrastove ploce u kombinaciji sa tvrjom tanjom gumom,ja planiram red hrasta od 5cm pa 1cm tvrde gume 1cm i tako nekoliko slojeva...znaci telo podici za 30do 40cm dobijas na visini cekica a svakako udar trpi samo nakovanj koji je sam po sebi tezak i zbog toga bolje podnosi udarno opterecenje plus ta podloga,bitno je da je telo dobro ankerisano i ucvrsceno ...ja sam inace hteo ceo cekic da postavim na drvene klocne posto vec imam dobar fundament od starog cekica...alio u sustini me naj vise brine njegov radni hod bojim se da je mali za moje potrebe koliko sam video na zamajcu ako je to to, samo 10cm ukupno!! | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Sat Oct 08, 2011 7:37 am | |
| moj je nizi 6,5 cm, toliko sam razbio temelj. na vecu visinu bata nisam mogao ici zbog vijaka koji su taman visine. nisam jos siguran kak bu to sve zgledalo:D
hod je veci od razlike u gornjoj i donjoj tocki ekscentra iliti zamasnjaka jer se opruga savija. | |
|
 | |
zlatko381981

| Subject: Re: perni bat II Thu Oct 20, 2011 2:29 pm | |
| Karlo,koji celik koristis na batu za kako bi ga nazvao nakovanj(donji deo gde stavljas noz) i cekic(gornji deo koji kuje celik)? | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Tue Oct 25, 2011 4:12 pm | |
| nisam siguran koji je celik u orginalu, a i ne mislim urzo mijenjati, tako da neznam. mislim da u krautu ima popis celika za take stvari. koliko se sjecam bitan je udio volframa. | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Sun Dec 04, 2011 6:31 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- moj je nizi 6,5 cm, toliko sam razbio temelj. na vecu visinu bata nisam mogao ici zbog vijaka koji su taman visine. nisam jos siguran kak bu to sve zgledalo:D
hod je veci od razlike u gornjoj i donjoj tocki ekscentra iliti zamasnjaka jer se opruga savija. pozddrav Karlo kazi mi dali si stavio u pogon ajaksa,kako radi... | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: perni bat II Sun Dec 11, 2011 2:39 pm | |
| nisam jos. kad krene, odmah javaljam. | |
|
 | |
rale

| Subject: Re: perni bat II Mon Dec 12, 2011 3:49 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- nisam jos. kad krene, odmah javaljam.
hvala,najvise me zanima izgled viljuske za spanovanje kaisa,nisam je dobio sa cekicem a treba da izmozgam kako izgleda i funkcionise ako je ima kod tebe baci neku fotku ako imas vremena,hvala unapred,pozdravljam te | |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: perni bat II  | |
| |
|
 | |
| perni bat II | |
|