| Kevlar micarta | |
|
|
|
Author | Message |
---|
Keltan
 | Subject: Kevlar micarta Sun May 15, 2016 5:44 am | |
| Za ljepljenje skale na noz koristim Araldite .A araldite je mnogo jaci ako se malo pece u sporet / 70 stepeni dovoljno a drvo citavo / a posto su stolarske stege nezgrapne napravio sam male prese .I tako se rodila ideja  Dakle , ovo je cisti vrlo gusto tkani kevlar , kevlar za pancire .Eopxy je vec na njega .Postupak je naredis slojeva koliko ti treba i onda u presu i posle jedan saat vremena na nekih 120 stepeni imas neprobojnu plocu . Sta nameravam je sledece ...sakriveni tang , isecem skalpelom / napravljen je od 15n20 celik/ zavisno debljine koju zelim kevlara , sve to stavim u ove minijaturne prese i u pec .TRIK je koliko slojeva platna da budu oko tanga/naravno i malo dodatno epoxsyja oko njega / posto sam primetio da kada u pec sve omeksa treba pojacati pritisak , posto sam napravio probu sa ovo crno platno/pojma nema sta je ali je isto sa vec nanesenim epoksijem / i primetio sam da su navrtke labave kada se sve ohladilo . Mislim da ce biti odlicne i za home made micarta , imam materijala za jos jedan alat i bice ih taman za 25cm. micarta scale.........Mogu i pin stavit slobodno , samo ga naostrim ko ekser sa obe strane da probije kevlar , probusim ove flahove na pravo mesto i eto .Ako sutra zakalim ovaj blank na slici /52100/ ista vecer pecem tortu pa izvolte  Sta mislite , jesam mnogo zastranio  Meni izgleda odlicna ideja , sve ovo moze i sa micartom ?? Proba........   Gotov alat ........danas cu doraditi treti komad   Materijal ...........    PS . Gornji deo tanga ovog blanka cu uraditi posle kaljenja .....ovako je milion puta sigurnije da se nece saviti kod kaljenja
Last edited by Keltan on Tue May 17, 2016 12:11 pm; edited 1 time in total | |
|
 | |
Keltan
 | |
 | |
Keltan
 | |
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Tue May 17, 2016 11:58 am | |
| Za naseg dragog Admina imam posebno pecenje  Zadnja tura , sada ce biti taman debljina , ali prljav ovaj posao decki  Nabavio sam konacno malo specijalnog epoksija , onaj isti u koji je umoceno ovo platno .U prvoj turi sam primetio da se sva epoksi koja je u platno upila i povrsina nije bas bila sjajna......sada curi epoksi na sve strane  Ali opet nisam sacekao , sutra treba da uzmem malo neke posebne epoksi koja se stavlja na kalupe da bi odlepilo ...kazu mi strucnjaci da ONA da onaj finis sjaj , ali ko da ceka sutra ...  Videcemo sta ce ova epoksi uraditi , jos 15-tak minuta i vadim pecenje ...da ne pregori Videcemo kako ce se obradjivati .............pesimista sam i to kako , tesko da izvucem neke konture .najverovatnije samo prave skale ..ali videcemo .... A trebalo je ovo popodne da promenim simeringe na prednje amoritzere jednoj CBR 1000 Hondi PS. Ne sekirajte se kako cu srediti ovaj kevlar na kraj gde pocinje secivo , ovaj gad od celika ne mozes zagrebati nozem .............. Rosa epoxy, vrlo tecna  | |
|
 | |
chumaman Admin

Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 53 Location : Omanovac
 | |
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Mon May 23, 2016 3:16 pm | |
| He he ........nije marble carbon  Cekam jos neki kilometar carbonske trake da mi donesu , onda cemo to napraviti , sada kada imam pravi resin lakooo je ..Prve skale su tvoje samo kazes dimenzije .Mada slutim muke oko izrade , treba iseci puno , puno komadica  ova traka je 3K ...3000 vlakana ali ipak je vrlo , vrlo tanka ...videcemo . A sada ili da se samobaniram na neodredjeno vreme i pravim drustvo nasem ostracu ili obecajte da se necete puno smejati CVARKE sam ispekao .......koji sam ja idiot jbg! Stavio sam pec na 200 stepeni umesto na 140  I evo rezultata od drugog sloja  Sreca u nesreci da sam posle 15-tak minuta otisao da pogledam sta se desava inace bi otislo sve u .......... Nista od ovoga decki , zajeban je kevlar za obradu , ne dzaba rukavice za zastitu od posekotina prave od njega  Uradicu nekako ova rucka i to je to . Za prave , paralelne scale moze , ali oblikovati neke konture u rucku tesko............ma nikako !!! Inace dopada mi se ideja izrade rucke direktno na tang na ovaj nacin , samo na kraju kevlar cu umotavati u carbon  Vuna .....  Ovde sam skoro bio taman sadebljinom .. koji dzavo me naterao da stavljam jos nekoliko komada  A ljep je mamu mu ... samo sto ja slikam ko pikaso  Sreca prvi sloj ostao citav  | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Tue May 24, 2016 2:10 am | |
| Ma Proka Pronalazač je kita zajedno s Grunfom...zahebo si ih sve odreda ali u najboljem smislu, metode polušaja i pogreški su neminovne samo jedno je ziher biti će izvanrednih rezultata | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Mon Apr 17, 2017 5:19 am | |
| | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Mon Apr 17, 2017 5:28 am | |
|  Valja...i zato će onaj moj exchange da ubraja Thunderstorm kevlar u natur boji.... | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Tue Apr 18, 2017 7:12 am | |
| Valja ..................nista ne valja  Ovo je gov_ _ nad gov_ _ _ _  Rupu probusiti u ovo G _ _ _ , malo prekosutra a mozda ni tada ....................  Samo Water Jet ! Nateracu jednog decka da mi napise program i da isecemo na vodu i oblik i rupe ............... drugo nema !! | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Tue Apr 18, 2017 7:27 am | |
| Opet mi pao sporet na glavu ...........  Chumaman , sta ako pomesam carbonska vlakna sa kevlarom ? Imam i platna bez smole i kevlarski konac ....raspletim platno i pomesam sa carbonom , recimo 70/30 omjer ?? Black-gold marble ..............shit bih dobio  Moram da probam ................. | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Tue Apr 18, 2017 8:11 am | |
| | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Sat May 20, 2017 12:11 pm | |
| | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Sun May 21, 2017 4:49 am | |
| Like ! Cuj sada pricu , zaboravio sam da spomenem .Bio je kod mene inzinjer koji je radio na te balisticke materijale............ovo sto ja imam je kevlar sa phenolic smolom i to smola u vrlo malom procentu.samo da zaljepi slojeve izmedju sebe , ne da ih armira kako treba.Imaju razloga za to kada rade sljemove ili pancire koji su nebitni za nasu pricu  Epoxy , dobro natopljeno i posle moze da se obradjuje kao micarta ...tako kaze inzenjer .Naravno secenje je i dalje problematicno /u smislu jede pilu / ali moze da se brusi posto su sada SVA vlakna okupana i epoxy kako treba .Videcemo , treca sreca .... @ Admine , cekamo da vidimo oluju | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Thu Nov 23, 2017 2:02 pm | |
| Admine , ako i sada zajebem nesto ima da se SAMObanu-ubijem na sto godina  A sin mi ne drzi vodu ...definitivno  Dacu ti 50 eura ako iseces ovu karbonsku traku na komadice duzine 4- 5-6 centimetara , kazem mu .Naravno prihvati od prve  I krene .....sece , sece i sece................. Prvi dan nije ni izasao sa drustvom  A kotur izgleda kao da ga nije ni poceo  Da skratim , nedelju dana mu trebalo da isece sve te kilometre  Ali svaka mu cast , ja sam mislio da ce dici ruke vec posle prvog dana  Cak se saglasio da isece jos jednu turu !A sada me juri za obecanih 50 eura I ko to kaze-laze da je carbon lak ??? Evo kako izgleda 750 grama carbonskih vlakna u kesi Sada sta da radim sa njime je pitanje , ima ga puno ? Jedne marble skale obavezno , jedan komad za hidden tang isto .Ostalo hocu da pomesam sa necim ? Mozda kevlarska vlakna malo ,ili bakar ili sta znam sta ?Neka ideja ? I definitivno pravim SAN-MAI ...............carbon i carbon steel 
Last edited by Keltan on Thu Nov 23, 2017 4:17 pm; edited 1 time in total | |
|
 | |
magwin

Posts : 93 Join date : 2016-05-12 Age : 47 Location : Sisak
 | Subject: Re: Kevlar micarta Thu Nov 23, 2017 4:11 pm | |
| Keltan lud si ko magla. Svaka čast! Klipnjača ti je super! al svejedno ne kužim tu napravu . gdje nabaviš 15n20? od pile ili... | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Thu Nov 23, 2017 4:28 pm | |
| I od okruglih pila/nije svaka dobra/ i od onih pravih pila dugackih nekoliko metara , sirine oko 20cm i debljina 3 i 3.5mm .One sto ne hrdajaju ja ne mogu zakaliti nikako a kale se sigurno posto su vec 44-48HRC .One sto hrdjaju su super ..........75Cr1 , 75Ni8 ili 15N20 sve je to jedno isto . . ..  Naprava je za izrada stapova za pecanje .Posle vezivanja karika/okca ...konac se namoci epoksijem i da bi se stvrdnio kako treba stap se mora okretati .......motorcic /vrlo spor prenos/ sam ukrao do furne za pecenje sa elektricnog sporeta  ......................JBG ko okrece pile dok ga pece u furni sporeta, stavis ga u foliju i .............  | |
|
 | |
magwin

Posts : 93 Join date : 2016-05-12 Age : 47 Location : Sisak
 | Subject: Re: Kevlar micarta Thu Nov 23, 2017 4:50 pm | |
| super! a kakve su one tračne 1,5mm širine 14-15cm? ima tu jedan šta ih pravi za pilane. tvrdi da je to švedski čelik i prodaje ga ako netko želi kupiti. 200+kn za 1kg. a dobra ti je motalica.. mislio sam da motaš kalote za zvučnike ili tako nešta.. | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Fri Nov 24, 2017 12:47 am | |
| | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Fri Nov 24, 2017 3:16 am | |
| Nisam sve procitao , ali nije li ovo hartinax? Ima ga kod mene , radili su ga u fabrici ? | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Fri Nov 24, 2017 3:40 am | |
| - magwin wrote:
- super! a kakve su one tračne 1,5mm širine 14-15cm? ima tu jedan šta ih pravi za pilane. tvrdi da je to švedski čelik i prodaje ga ako netko želi kupiti. 200+kn za 1kg.
a dobra ti je motalica.. mislio sam da motaš kalote za zvučnike ili tako nešta.. Ne bih znao to .Ove kod mene su ogromne ,najmanju koju sam imao je bila vise od 60cm Dia. i 3.5mm debljina . Idu do preko metar sirine i debljine oko jedan centimetar ...... | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Fri Nov 24, 2017 9:51 am | |
| - Keltan wrote:
- Nisam sve procitao , ali nije li ovo hartinax? Ima ga kod mene , radili su ga u fabrici ?
ti si  s tom fabrikom u komšiluku, ono što mene zanima je težina toga.papirna micarta s kojom sam radio (neka UK 10mm debela) nije loša ali je poteška iako stanjim skale . | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Sat Nov 25, 2017 2:04 pm | |
| Ovo uopste nije tesko , samo neznam dali je isto sa ovim od nemcima .Da nije ipak paper mycarta ? Imam nekoliko komada , tamna kafena , prljavo belo ijos neka boja ali se ne secam .Nisam ih mogao naci da ih sliknem . Malo je krto , kada busis rupu ako ne stavis pozadi nesto jace , puca oko rupe ko staklo ? Ima jedan moj noz ovde sa ruckom od tog materijala ali slika je ..ne vidi se bas kako treba  Licno meni se ne dopada ............... | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Kevlar micarta Wed Nov 29, 2017 3:23 pm | |
| Nece ici bas lako sa ovim novim projektom ,Admine .Moram napraviti metalni kalup za marble carbon , ovaj sto imam za kevlar platno ne valja za ovo  I to ne jedan vec dva !! jedan za skale jedan za veci blok ? Ili jedan , ALI jedna skala samo u jedan pokusaj ? Koje dimenzije bi bile taman . .. 5 x 13 cm ... ??? visina nije problem , zavisi dali pravim plocicu ili ili za sakriveni tang . Mora se dobro natopiti carbon ali se mora i dobro iscediti /presa/ visak epoksija a vlakna da ostanu na mesto . . . . | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Kevlar micarta Thu Nov 30, 2017 1:04 am | |
| Ne sumnjam da će biti zheban posao...ali ako prođe sve kako treba , nagrada će biti UF  kalup da svakako metalni , sad blok zaboravi...za prvi put probaj samo tablu u jednom komadu za skale cca 5-6mm debelo...hebiga i to valjda treba u rernu | |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: Kevlar micarta  | |
| |
|
 | |
| Kevlar micarta | |
|