* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Sumadiska maslina

Go down 
3 posters
AuthorMessage
zlatko381981

zlatko381981

Sumadiska maslina Empty
PostSubject: Sumadiska maslina   Sumadiska maslina Icon_minitimeMon Dec 09, 2013 4:58 am

Pozdrav kolege forumasi.Davno,davno sam uradio ovu sataru,i nekoliko puta je koristio bez drske,zamotavsi neke krpe oko nje cisto da mi ne nazulja ruku.Medjutim zadnji put mi je bilo bas dosta i resih da je uradim.Posto je to satara radjena onako na brzinu i nije uopste vodjeno racuna o detaljima,resih se da isprobam novo-staro drvo cisto da vidim kako ce da ispadne.Jednom sam njega trebao staviti na jedan mali nozic,ali mi se ucinilo ruzno i odustanem.Pa posto je ovo bas radna alatka koju dosta koristi,nije mi bio bitan toliko izgled,a bas je bila prilika da isprobam drvo.Kada sam ga uradio ,prosto nisam mogao da verujem kakve boje je sve dobilo.U sustini prilicno jednolicno i monotono sivo belo drvo sada je zasjalo sasvim drugim sjajem.Neznam dal cete moci pogoditi,al radi se o domacem crvenom jasenu.Samo spalted jasena.Da je od jasena moglo da izadje ovo nikad nebih poverovao.Inace je zasticena lanenim uljem i na kraju prirodnim pcelinjim voskom koji mu je jos vise istakao ove boje.Aparat ih je prilicno verno prikazao.Al dosta sam ja pricao,evo pogledajte i sami i uzivajte,jer ja jesam.
Sumadiska maslina SAM_2400_zps619ebef1
Sumadiska maslina SAM_2401_zps3340df0a
Sumadiska maslina SAM_2411_zpsb2061160
Sumadiska maslina SAM_2407_zps1c17a4d9
Sumadiska maslina SAM_2406_zps331d5089
Sumadiska maslina Untitled-1_zps10041093
Sumadiska maslina SAM_2408_zpsf9e6de74
Ovo je moglo ici i u galeriju,ali u sustini ja meni drska ovde bila na prvom mestu,posto oko satare i nisam nesto detaljisao.
Eto toliko.Pozdrav! Very Happy 
Zlatko
Back to top Go down
Dule

Dule

Sumadiska maslina Empty
PostSubject: Re: Sumadiska maslina   Sumadiska maslina Icon_minitimeMon Dec 09, 2013 3:17 pm

Druze po meni je jasen odlicno drvo.Jasenova gradja se kod mene prodaje skoro isto kao i hrastovina stoga zasto i drska ne bi od njega bila odlicna.Predpostavljam da mu je pcelinji vosak istakao boju,mogao bih isti efekat da dobijes da si ga izbajcovao.Prekrasno drvo.Lako za obradu a dosta cvrsto.Odlican rad.
Back to top Go down
zlatko381981

zlatko381981

Sumadiska maslina Empty
PostSubject: Re: Sumadiska maslina   Sumadiska maslina Icon_minitimeTue Dec 10, 2013 1:21 am

Znam Dule za da bajcom moze da se izazovu rani efekti i uopste ne begam od toga.Ali ovde je sve prirodno.Jasen je vec imao tu boju(kako,je..em li ga,al mislim da je zbog gljiica),a vosak ju je jos vise naglasio. Very Happy 
Back to top Go down
djuragekon

Sumadiska maslina Empty
PostSubject: Re: Sumadiska maslina   Sumadiska maslina Icon_minitimeTue Dec 10, 2013 1:50 am

Odlicno izgleda!
Back to top Go down
Sponsored content

Sumadiska maslina Empty
PostSubject: Re: Sumadiska maslina   Sumadiska maslina Icon_minitime

Back to top Go down

Sumadiska maslina
Back to top 
Page 1 of 1