| kovanje sirovine za izradu nakita | |
|
|
Author | Message |
---|
ferinchlorid

Posts : 93 Join date : 2013-01-13 Age : 44 Location : Pisarovina
 | Subject: kovanje sirovine za izradu nakita Sun Feb 03, 2013 8:35 pm | |
| | |
|
 | |
ferinchlorid

| Subject: kovanje sirovine za izradu nakita Sun Feb 03, 2013 8:40 pm | |
| a ovo je izrada nakita kovanje sirovine za izradu nakita | |
|
 | |
ferinchlorid

| Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Sun Feb 03, 2013 8:41 pm | |
| | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Tue Jan 21, 2014 2:05 pm | |
| ako imate želju sami praviti kovinu za nakit,probajte napraviti nordijsko zlato. potrebno: 89% bakra 5% aluminija 5% cinka 1% kositra može se otopiti u dobroj kovačkoj peći u nekoj željeznoj posudi golim okom se teško raspoznaje razlika između pravog zlata i ovoga |
|
 | |
zlatko381981

| Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Wed Jan 22, 2014 9:59 am | |
| Ovo sa nakitom sam vidjao i ranije.Mislim da je slicna fora kao i kod izrade damaskusa,ako ne i ista.Mozda se samo temperature razlikuju.O odlicna stvar. Ali ovo za "nordisko zlatko"moram izdvoiti.Stvarno :opasno"dobra ideja.Jer bi mogao neki bolster,pin ili cak zica za intarziju da se radi od njega.Ali moze svasta.Mada takodje i od ovoga gore mokumea za nakit.Nego sta je ovo zadnje kod nordiskog zlata,ova "kositra"?Prvi put cujem za to. Ma ima ideja dosta,samo treba da se zasucu rukavi i prione na posao.Odlicne stvari,bas odlicne.  | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Wed Jan 22, 2014 11:23 am | |
| kositar ti je metal koji je otkriven u bakrenom dobu.tada su ljudi počeli miješat bakar s kositrom i dobivali su broncu.kositar bi se mogao nabavit u đuri đaković i sličnim tvrtkama,ali i da se kupuje sam nije skupo jer je najmanje zastupljen u smjesi |
|
 | |
predrag1969

Posts : 509 Join date : 2012-03-17 Age : 54 Location : Malojaroslavec, Rusija
 | Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Wed Jan 22, 2014 1:24 pm | |
| Zlatko, kositar je kalaj.
| |
|
 | |
zlatko381981

| Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Thu Jan 23, 2014 3:58 am | |
| Hvala oboici,al ipak Predragov odgovor je meni jasniji.Kalaja nije problem naci.Cink je problematican.Ne naci ga,vec raditi sa njim,jer spada u veoma otrovne matale,ako ne i jedan od najotrovnijih.Komsija mi je livac i radio je dosta sa bronzom,mesingom i stalno mi je pricao kako je cink strasan.Tako da se mora biti veoma oprezno.Bez maske se ne bi trebalo upustati u ovo.
| |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita Thu Jan 23, 2014 10:52 am | |
| hvala što si me napomenio za cink,jer mislio sam to napravit.cinka si mogu nabavit iz đure đaković,to mi je najmanji problem. |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita  | |
| |
|
 | |
| kovanje sirovine za izradu nakita | |
|