* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

kovanje sirovine za izradu nakita

Go down 
3 posters
AuthorMessage
ferinchlorid

ferinchlorid

kovanje sirovine za izradu nakita Empty
PostSubject: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeSun Feb 03, 2013 8:35 pm

od ovoga se radi jebeno skup nakit pa tko voli neka proba ako ima smisla za nakit
https://www.youtube.com/watch?v=P9CSu62rZwM
Back to top Go down
ferinchlorid

ferinchlorid

PostSubject: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeSun Feb 03, 2013 8:40 pm

a ovo je izrada nakita
Back to top Go down
ferinchlorid

ferinchlorid

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeSun Feb 03, 2013 8:41 pm

ferinchlorid wrote:
a ovo je izrada nakita
https://www.youtube.com/watch?v=NFcAiMeqlU8
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeTue Jan 21, 2014 2:05 pm

ako imate želju sami praviti kovinu za nakit,probajte napraviti nordijsko zlato.
potrebno:
89% bakra
5% aluminija
5% cinka
1% kositra
može se otopiti u dobroj kovačkoj peći u nekoj željeznoj posudi
golim okom se teško raspoznaje razlika između pravog zlata i ovoga
Back to top Go down
zlatko381981

zlatko381981

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeWed Jan 22, 2014 9:59 am

Ovo sa nakitom sam vidjao i ranije.Mislim da je slicna fora kao i kod izrade damaskusa,ako ne i ista.Mozda se samo temperature razlikuju.O odlicna stvar.
Ali ovo za "nordisko zlatko"moram izdvoiti.Stvarno :opasno"dobra ideja.Jer bi mogao neki bolster,pin ili cak zica za intarziju da se radi od njega.Ali moze svasta.Mada takodje i od ovoga gore mokumea za nakit.Nego sta je ovo zadnje kod nordiskog zlata,ova "kositra"?Prvi put cujem za to.
Ma ima ideja dosta,samo treba da se zasucu rukavi i prione na posao.Odlicne stvari,bas odlicne. Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeWed Jan 22, 2014 11:23 am

kositar ti je metal koji je otkriven u bakrenom dobu.tada su ljudi počeli miješat bakar s kositrom i dobivali su broncu.kositar bi se mogao nabavit u đuri đaković i sličnim tvrtkama,ali i da se kupuje sam nije skupo jer je najmanje zastupljen u smjesi
Back to top Go down
predrag1969

predrag1969

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeWed Jan 22, 2014 1:24 pm

Zlatko, kositar je kalaj.
Back to top Go down
zlatko381981

zlatko381981

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeThu Jan 23, 2014 3:58 am

Hvala oboici,al ipak Predragov odgovor je meni jasniji.Kalaja nije problem naci.Cink je problematican.Ne naci ga,vec raditi sa njim,jer spada u veoma otrovne matale,ako ne i jedan od najotrovnijih.Komsija mi je livac i radio je dosta sa bronzom,mesingom i stalno mi je pricao kako je cink strasan.Tako da se mora biti veoma oprezno.Bez maske se ne bi trebalo upustati u ovo.
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitimeThu Jan 23, 2014 10:52 am

hvala što si me napomenio za cink,jer mislio sam to napravit.cinka si mogu nabavit iz đure đaković,to mi je najmanji problem.
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: kovanje sirovine za izradu nakita   kovanje sirovine za izradu nakita Icon_minitime

Back to top Go down

Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» kovanje noža na njegov način
» kovanje stainlessa
» Kovanje malog san-mai santoku noža ;)
» Hladno kovanje
» kovanje kovačkih klješta