* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Nova makina

Go down 
+5
zlatko381981
bezribic
predrag1969
LEGION66
žile
9 posters
AuthorMessage
žile

žile

Nova makina Empty
PostSubject: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 10:04 am

Prodalo se par nožića, pa sam se malo počastio novom igračkom.Nema veze s kovanjem ali ima s noževima.

Nova makina 100_3910

Nova makina 100_3911

Navodno ima i pila za metal samo je trenutno nema na lageru.

Back to top Go down
LEGION66

LEGION66

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 10:45 am

Cijena i opći dojmovi?
Back to top Go down
žile

žile

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 10:51 am

LEGION66 wrote:
Cijena i opći dojmovi?

Cijena je 790,00kn.Za sada nisam još ništa radio,ali sam poludio dak sam naštelio pilu i vodilice.To je ipak hobby alatka.Snaga motora je 200W i 1400 O/min.
Back to top Go down
predrag1969

predrag1969

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 1:02 pm

cestitam, vrlo koristan instrument. jos ako stvarno ima i pilu za metal bice odlicno. sa njom je puno lakse i preciznije rezati celik, nego sa brusilicom.
Back to top Go down
LEGION66

LEGION66

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 2:43 pm

Žile imaš PP.
Back to top Go down
bezribic

bezribic

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Dec 15, 2012 2:53 pm

E neka si se ponovio . Sada će tek žena imati problema da te istera iz radione .
Back to top Go down
Guest
Guest

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 7:50 am

žile,gdje si to kupio(i ja se zanimam za tako nešto)
Back to top Go down
zlatko381981

zlatko381981

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 8:13 am

Korisna alatka,ali ima jednu manu,veoma je nezna.Bar sam tako cuo od nekih ljudi.Motor vidim da joj je bas slab,200W je bas prilicno malo.Kad budes radio,malo vodi racuna,ne napadaj previse.
Back to top Go down
Guest
Guest

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 8:16 am

u uradi sam sam vidio sličan stroj,ali od 400W te sa cijenom 1600 kn.zato i pitam za ovakav
Back to top Go down
chumaman
Admin
chumaman

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 9:01 am

Hm, sad i nije neka najsretnija kupovina ali s tim ide ona kol'ko para toliko muzike  Smile 
biti će interesantno dobiti kasnije informacije pri korištenju....
Naime bijah jedno vrijeme  skroz zaluđen s takvom alatkom...pogotovo za izrezivanje blankova, međutim ispostavilo se
da takve igračke nisu za tu rabotu  Sad minimalna preporučena za zadovoljavajući posao je
http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-drveta/tracna-pila-makita-2107-fk-oglas-4566124 ...ovo je u pola cijene....frajer je već duže prodaje i cijena
varira valjda se ko i svi na njuški nada zgoditku
zanimljiv video iste pile s handemade stalkom

Na kraju ...moje riješenje i zaključak...usprkos muškoj želji za alatom izvukao sam jasnu računicu da umjesto ulaganja
u takav skuplji alat jednostavno dam blankove rezati water jetom....i za cijenu takve pile izrežeš ih hrpicu  Laughing 
daleko preciznije izrezani ,materijal se ne grije nikako a i na blankovima ti izbuše rupe po nacrtu tako da uštediš za ozbiljnija svrdla
koja su neophodna kod zahtjevnijih čelika  Wink

Nova makina <a href=Nova makina Dsc06211" />
Back to top Go down
davor_vfr

davor_vfr

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 10:43 am

chumaman wrote:

jednostavno dam blankove rezati water jetom....i za cijenu takve pile izrežeš ih hrpicu  Laughing 
daleko preciznije izrezani ,materijal se ne grije nikako a i na blankovima ti izbuše rupe po nacrtu tako da uštediš za ozbiljnija svrdla
koja su neophodna kod zahtjevnijih čelika  Wink

Nova makina <a href=Nova makina Dsc06211" />

Odlično ovo zgleda.
Back to top Go down
http://instagram.com/dmblade#
zlatko381981

zlatko381981

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 1:04 pm

A koliko inace kosta to secenje water jetom?
Back to top Go down
chumaman
Admin
chumaman

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSat Apr 19, 2014 1:29 pm

Zlatko većina firmi naplaćuje po cm...ali opet sve zavisi kako se naleti...kako su moje količine relativno male po turi 4 blanka
tj. metar čelika...a k tome da je na blanku i podosta rupa....cijena po blanku izađe nekih 50Kn ...6,5EU...naravno izbjegao
sam PDV i račun pa toj cifri dodaj 25%.

Mislim nije zanemariv trošak ali kad usporediš klasično rezanje pa brušenje i bušenje....cjena je tu negdje a kvaliteta je
uvijek na strani water jeta.

I da ovo što gledaš je blank od Elmaxa....vjeruj ne znam kako bi ga izrezao flexom  Cool 
Back to top Go down
djuragekon

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSun Apr 20, 2014 3:07 pm

I ja sam se razmisljao o nabavci iste, ali sam odustao. Puno je para a opet je slaba masina..

Inace, postoji jedna kucna varijanta. Kupi se malo jaca ubodna pila, napravi se postolje sa plocom, tako da je pila ucvrscena od dole sa testerom okrenutom na gore *(tako da prolazi kroz postolje - plocu). Mora se pazljivo raditi, ali dobije se ista stvar..

Waterjet je super. Meni su trazili oko 200rsd (2eur) po blanku ali je minimum bio nekih 300-400 blankova tako da sam odustao. Mada se razmisljam da dizajniram neki "univerzalni blank", kojem bi, uz manju ili vecu prepravku na tocilu, mogao da menjam profil. Tako bi mozda bilo isplatljivije..

Chumi, jedno pitanje.. Zasto, ako su ti vec sekli wterjetom, nisi napravio neku saru na drsci umesto toliko rupica?
Back to top Go down
vlay

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSun Apr 20, 2014 3:26 pm

Jes' da nije meni upuceno, ali me zanima na kakvu saru mislis?
Back to top Go down
chumaman
Admin
chumaman

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSun Apr 20, 2014 3:30 pm

Možda nisam dobro razumio ...od rupa će poslužiti samo 3, 2 za pinse+lanyard, ove ostale služe olakšanju samog blanka
i prekriti će ih drška, mislim standardan postupak, mislim moglo se i veće komade isjeći ali ne bi htio toliko oslabiti blank.

I ovi tvoji stvarno nisu čisti tko bi izrezao tolike blankove....ova firma koju sam sebi našao a da mi je naj bliže reže ako treba i jedan.....jedino im dostavim nacrt u dwg. za stroj...i naravno malko pričekam da uletim između njihovih poslova ,kako god
nakon viđenog ne bih mjenjao postupak....iako sam kod jednog majstora vani isto čuo tako da ako reže water jet firma koja radi
zahtjeva minimalno 10 blankova....hebiga onda sam ufatio ok firmu iako su mi njihovom greškom zadnje blankove izrezali pa starom nacrtu koji im je već bio u mašini...malo jezikove čorbe i sad režu đžaba....po priloženom nacrtu i misle glavom
jer sam ih više puta upozorio da ne režu željezo za kapije nego skupi powder čelik 3. generacije.....

I da rez je 0,03mm STRAVA
Back to top Go down
djuragekon

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSun Apr 20, 2014 4:06 pm

Ne bukvalno saru. NEgo recimo neki pattern kakav imaju nozevi bez drske (kojima je drska samo metal, bez dodatka drveta micarte ili sl)
Npr.
Nova makina Images?q=tbn:ANd9GcQhLh1zF3-x-0rl4kBUsBZsRLRRAL-JyP_B0TayqBDDbLI2KOv5Rw

Nova makina Images?q=tbn:ANd9GcTdKDDpwq7wODmDnR9wwHp9VJ99oQ3zmnx6UW-JlCJ24IJyK_6V

ili rupe ali vece Smile

Nova makina Images?q=tbn:ANd9GcRlrG9DL24kSRjGQzh48nlFqdo0H5q-YJMzKFU0BWAw_dNH7aJn
Back to top Go down
chumaman
Admin
chumaman

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeSun Apr 20, 2014 4:16 pm

A razumijem sad ali biti će drške, uostalom biti će sve uskoro puno jasnije tj. dobiti će te cjelovit uvid kad uskoro nešto
od toga predstavim  Very Happy

I malo slikovitije rupe  Very Happy čisto za inspiraciju
Nova makina <a href=Nova makina Bes_bi10" />
Back to top Go down
vlay

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitimeMon Apr 21, 2014 5:59 am

U teorijskom smislu, gomila sitnijih rupa je uvek u vecoj prednosti od velike rupcage ( npr. Izzula). Em je konstruktivno mrezasta struktura puno jaca, em ima ulogu rip-stopa, pa se hipoteticki nastala pukotina siri samo do prve rupe.
E sad, koliku ulogu to igra u stvarnom zivotu Very Happy , al' kad vec teoretisemo... Very Happy  Very Happy  Very Happy 
Back to top Go down
Sponsored content

Nova makina Empty
PostSubject: Re: Nova makina   Nova makina Icon_minitime

Back to top Go down

Nova makina
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Opaka makina iz kucne radinosti
» dva nova