* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Klorovodična kiselina

Go down 
+3
Žuti
tisler
žile
7 posters
AuthorMessage
žile

žile

Klorovodična kiselina Empty
PostSubject: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeMon Dec 10, 2012 1:26 pm

Gdje se može kupiti klorovodična kiselina u slobodnoj prodaji?Pokušao sam u ljekarnama ali nema.
Back to top Go down
tisler

tisler

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeMon Dec 10, 2012 1:45 pm

Probaj u prodavnicama boja (farbare).Pozdrav. Very Happy
Back to top Go down
Žuti

Žuti

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeTue Dec 11, 2012 12:34 am

HCl ili "sona kiselina" se prodaje i u običnim prodavnicama pod odeljkom kućne hemije kao sredstvo za čišćenje sanitarija.

Klorovodična kiselina 37
Back to top Go down
Dule

Dule

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeTue Dec 11, 2012 3:20 am

Koliko sam shvatio ovo je ona tecnost za wc solju ili sam ja nesto pobrkao?
Back to top Go down
max35

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeTue Dec 11, 2012 8:52 am

Dule wrote:
Koliko sam shvatio ovo je ona tecnost za wc solju ili sam ja nesto pobrkao?

Nisi druze nista pobrkao,to je tecnost za wc solju a koristi se i za sudopere kada se zapuse.Ima je skoro u svakoj prodavnici koja drzi hemiju,deterdzente i sl.
Pozdrav
Back to top Go down
djuragekon

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeTue Dec 11, 2012 12:46 pm

Jako pazljivo sa ovim, progrišće tkaninu, patike o kozi da ne pricam. Gumene rukavice i ostala zastita... Inače, koristi se i kod čišćenja bazena..
Back to top Go down
Dule

Dule

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeTue Dec 11, 2012 1:16 pm

Posto pretpostavljam da ce te uranjati noz u nju moze li mi neko objasniti kad se to tacno radi tj u kojoj fazi obrade.Pretpostavljam da se sa njom cisti noz od necistoca,prljavstine,ulja.Bilo je reci i u nekim drugim kiselinama pa me zanim koje jos kiseline mogu to da odrade.
Back to top Go down
Ramone

Ramone

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitimeSat Feb 14, 2015 2:34 pm

Dule wrote:
Posto pretpostavljam da ce te uranjati noz u nju moze li mi neko objasniti kad se to tacno radi tj u kojoj fazi obrade.Pretpostavljam da se sa njom cisti noz od necistoca,prljavstine,ulja.Bilo je reci i u nekim drugim kiselinama pa me zanim koje jos kiseline mogu to da odrade.
Ja sam nož čistio etilnim alkoholom prije lijepljenja rukohvata. A da nemam špire, vjerojatno bih prao sa sredstvom za pranje prozora...
Back to top Go down
https://plus.google.com/u/0/+MarioPejakovic/posts
Sponsored content

PostSubject: Re: Klorovodična kiselina   Klorovodična kiselina Icon_minitime

Back to top Go down

Klorovodična kiselina
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Rose damaskus kovanje - video - deo 1.