| Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola | |
|
+6djuragekon Dule žile Karlo Ban predrag1969 Davor 10 posters |
|
Author | Message |
---|
Guest Guest
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Jun 15, 2012 5:30 pm | |
| To nije moja domena i duznost, ali navodno se konji vrlo lako srede... |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Tue Sep 04, 2012 3:20 pm | |
| Znam da jako dugo ovdje nisam postao, ali zbog toga ce vam se posebno svidjeti ovo sto vam imam sada za prikazati... Kola su gotova, odnosno jos se trebaju samo ofarbati s prednje strane, a to ce sada u subotu biti obavljeno... Postupka izrade nema jer kola nisu autenticna replika, nego kopija. Osobe s kojima sam ovo radio su uveli promjene i koristili moderne tehnike poput varenja i druge stvari koje u pocetku nisu smjele biti koristene i ja ne zelim da se to zabiljezi fotkama i objavi pod ovom temom. Cim prodje manifestacija zbog koje su kola izradjivana, raskopat cu ih i prepraviti na pravu autenticku repliku i onda cete dobiti slike izrade, dotad ce ovo biti dosta. Pa da krenemo:       Ima i video voznje, ali to cu za koji dan uploadati, trenutno ne stignem... |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Thu Sep 06, 2012 3:06 am | |
| koja volja  | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Sep 21, 2012 5:23 am | |
| |
|
 | |
predrag1969

Posts : 509 Join date : 2012-03-17 Age : 53 Location : Malojaroslavec, Rusija
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Sep 21, 2012 5:29 am | |
| bravo. nisam mjerodavan da utvrdjujem koliko su autenticna ili ne, ali mi se svidja ono sto vidim. svaka cast | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Sep 21, 2012 5:34 am | |
| - predrag1969 wrote:
- bravo. nisam mjerodavan da utvrdjujem koliko su autenticna ili ne, ali mi se svidja ono sto vidim. svaka cast
Hvala... Ono sto nije autenticno se zapravo i ne vidi, to je konstrukcija ispod kola, ali dovoljno je meni da znam da nije autenticno i samim time kola su nazovimo to slabije kontrole... Uostalom kada bih se isao koelgama arheolozima pohvaliti kolima i rekao da su autenticna oni bi znali sta treba gledati i provjeriti i ta moja laz bi brzo pala u vodu i zbog toga ni nemam namjeru lagati i pretvarati se da su ova kola nesto sto nisu... Ali treba mi nekih tjedan dana slobodnog vremena, covjek dva za pomoc i ja ih vrlo lako vratim u autenticno stanje kako je bilo i planirano  |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Sep 21, 2012 5:42 am | |
| svaka cast na trudu. autenzicnost ili ne  pa nisu valjda zadnja stvar koju ces raditi, ima vremena za autenticnost i prepravke i uzivancije i peke. | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Fri Sep 21, 2012 6:01 am | |
| To definitivno ne, ali onda cijeli smisao projekta pada u vodu jer to onda nije eksperimentalna arheologija... A i na ovaj nacin ne mogu napisati znanstveni rad sto mi je isto bila namjera... Ali bit ce bolje i bit ce jos, tu si u pravu  |
|
 | |
žile

Posts : 548 Join date : 2012-03-17 Age : 60 Location : Osijek
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola Sat Sep 22, 2012 1:10 am | |
| U svakom slučaju velik rad i trud i na tome ti čestitam. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola  | |
| |
|
 | |
| Eksperimentalna arheologija - Izrada rimskih trijumfalnih kola | |
|