FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA |
| | stega za škripac(hehe) | |
| | Author | Message |
---|
Guest Guest
 | Subject: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 4:23 pm | |
| |
|  | | shizo

Posts : 203 Join date : 2009-08-27 Age : 43 Location : trogir
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 4:49 pm | |
| poz. vidim da koristiš one cementne bruseveve. ja sam ih potrošio stotine ali nikad nisam bio zadovoljan. brzo se troše i onda gubiš oblik oštrice. znam da su oni kameni skupi ali probaj vodootprni papir. Nabavi komad ispoliranog kamena veličine brusnog papira i kad brusiš pomoću vode on se sam zalipi za glatku površinu, tako da češ morat samo jednu stranu papira učvrstit s nekom dašćicom ili stegom a drugi dio ti ostane slobodan. | |
|  | | Guest Guest
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 4:51 pm | |
| da imaš pravo jako se brzo troši,ne kužim baš ovo sa papirom ,jeli je to onaj papir kaj je kao na platnu? |
|  | | shizo

Posts : 203 Join date : 2009-08-27 Age : 43 Location : trogir
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 4:54 pm | |
| da oni sivi otprilike 20 x 20 cm oko 5-6kn komad ima svih gradacija sve do 2000 | |
|  | | Guest Guest
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 5:00 pm | |
| imam to i budem isprobao samo moram kupiti sitniji jerbo ovaj kaj ja imam je krupniji od kamena na kojem sam radio;) |
|  | | LEGION66

| Subject: Re: stega za škripac(hehe) Wed Oct 21, 2009 11:55 pm | |
| Netreba ti kamen kao podloga za vodobrusni šmirgl, ja koristim komad cijevi 40x30 mm, odrežem traku da bude malo duža od cijevi i možeš ju držat s obje ruke da ne sklizne. Osim toga, kad tu cijev koristim kod poliranja oštrice koristim wd40 umjesto vode. | |
|  | | Guest Guest
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Fri Jun 18, 2010 11:43 am | |
| ..Opasan položaj za oštricu..pogotovo ako se tvoj stomak nalazi sa druge strane Zašto ispod noža,u postojeći držač ne bi stavio parče drveta dužine oštrice,tako da i ako proklizne turpija,vrh noža ne bi mogao da te povredi? Iz ličnog bolnog iskustva,bezbednost pri radu stavljam na prvo mesto Pozdrav |
|  | | Guest Guest
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe) Fri Jun 18, 2010 12:14 pm | |
| Nesto slicno sam i ja imao. Bolja je varijanta sa okruglim cijevima, onda nema kuta na koji ju ne mozes podesiti. Samo iziskuje vise vjestine sa alatima prilikom izrade. |
|  | | Sponsored content
 | Subject: Re: stega za škripac(hehe)  | |
| |
|  | | | stega za škripac(hehe) | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|