* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

koje drvo mora da se impregnira?

Go down 
2 posters
AuthorMessage
djuragekon

koje drvo mora da se impregnira? Empty
PostSubject: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeTue Nov 01, 2011 9:08 am

Vidim da je standardna varijanta močenje u vruće laneno (il neko drugo ulje) ali takođe ima priče i o impregniranju poliester smolom illi epoksijem. da li određene vrste drveta zahtevaju impregnaciju, ili se to radi da bi nivo izrade bio bolji?
Back to top Go down
Karlo Ban
Admin
Karlo Ban

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeWed Nov 02, 2011 5:47 am

evo, stabilizacija na jeftin i jednostavan nacin. bilo je razgovora o tome tu na forumu, ali mislim da nitko nije smogao dovoljno volje

treba ti vakuum pumpa, neka smola i to je to.

http://www.aescustomknives.com/docs/tutorial11.htm
Back to top Go down
http://www.karlo-ban.com
Guest
Guest

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeWed Nov 02, 2011 1:11 pm

E tko ovo uspije da napravi ja mu skidam kapu .Ja se patio oko godinu dana i nista !!!!
Back to top Go down
Karlo Ban
Admin
Karlo Ban

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeWed Nov 02, 2011 1:57 pm

do kud si stigao sa procesom?
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeWed Nov 02, 2011 3:07 pm

Napravio vakum pumpu i vakum komoru isve sljaka OK ali je problem kemija .Ameri rade sa Hardwaxom sto je jako rijetka smola koja se lagano upija i otvrdne a ja sam probao sa lakovima ,smolama .uljima i nista nije dalo zadovoljavajuce rezultate .Jesi li ti sta radio po tom pitanju ?? Kakvu si koristio kemiju ??
Back to top Go down
Karlo Ban
Admin
Karlo Ban

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeWed Nov 02, 2011 4:01 pm

nista osim nabave vakuumske pumpe, hehe, a sjecam se kako sam sa elanom krenuo u to.
Back to top Go down
djuragekon

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeThu Nov 03, 2011 12:31 am

Karlo Ban wrote:
evo, stabilizacija na jeftin i jednostavan nacin. bilo je razgovora o tome tu na forumu, ali mislim da nitko nije smogao dovoljno volje

treba ti vakuum pumpa, neka smola i to je to.

http://www.aescustomknives.com/docs/tutorial11.htm

Da, bas sam neki dan naisao na ovaj sajt. Ima super tutoriala i bas zbog ovog posta sam postavio pitanje. Pretpostavljam da tvrdja drva (bukva, orah, hrast..) ne moraju da se vakuumom impregniraju.
Vidim da su neki isprobavali tehniku i ne deluje uopste komplikovano..
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeThu Nov 03, 2011 4:36 am

Tvrda drva bas i moraju da se impregniraju sa vakumom jer im je sastav gusci i teze upijaju tekucinu .Bez vakuma bi isla jelovina .breza ...
Hajde ako budes radio impregnaciju bas javi rezultate i posebno sa cim si radio ,koja smola ,lak ili slicno ??
Back to top Go down
djuragekon

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeThu Nov 03, 2011 5:35 am

ben-66 wrote:
Tvrda drva bas i moraju da se impregniraju sa vakumom jer im je sastav gusci i teze upijaju tekucinu .Bez vakuma bi isla jelovina .breza ...
Hajde ako budes radio impregnaciju bas javi rezultate i posebno sa cim si radio ,koja smola ,lak ili slicno ??

Fala na savetu.
Nema problema. Jos 2 nedelje sam u Kini al cim se vratim bacam se na posao..
Back to top Go down
Guest
Guest

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitimeThu Nov 03, 2011 7:54 am

E pa kad si u Kini potrazi dali imaju Hardwax Hardner ,uzmes si dve litre i poneses i onda ti je uspjeh siguran Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: koje drvo mora da se impregnira?   koje drvo mora da se impregnira? Icon_minitime

Back to top Go down

koje drvo mora da se impregnira?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» prvi poskus
» Mora Companion - Field test i "oporavak"
» Koje su prednosti kovanja nad stock removal?
» koje duzine treba da bude drska za ruku na nozu ?
» kovačka vatra