| koje drvo mora da se impregnira? | |
|
|
Author | Message |
---|
djuragekon
 | Subject: koje drvo mora da se impregnira? Tue Nov 01, 2011 9:08 am | |
| Vidim da je standardna varijanta močenje u vruće laneno (il neko drugo ulje) ali takođe ima priče i o impregniranju poliester smolom illi epoksijem. da li određene vrste drveta zahtevaju impregnaciju, ili se to radi da bi nivo izrade bio bolji? | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Wed Nov 02, 2011 5:47 am | |
| | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Wed Nov 02, 2011 1:11 pm | |
| E tko ovo uspije da napravi ja mu skidam kapu .Ja se patio oko godinu dana i nista !!!!
|
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Wed Nov 02, 2011 1:57 pm | |
| do kud si stigao sa procesom? | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Wed Nov 02, 2011 3:07 pm | |
| Napravio vakum pumpu i vakum komoru isve sljaka OK ali je problem kemija .Ameri rade sa Hardwaxom sto je jako rijetka smola koja se lagano upija i otvrdne a ja sam probao sa lakovima ,smolama .uljima i nista nije dalo zadovoljavajuce rezultate .Jesi li ti sta radio po tom pitanju ?? Kakvu si koristio kemiju ??
|
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Wed Nov 02, 2011 4:01 pm | |
| nista osim nabave vakuumske pumpe, hehe, a sjecam se kako sam sa elanom krenuo u to. | |
|
 | |
djuragekon
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Thu Nov 03, 2011 12:31 am | |
| - Karlo Ban wrote:
- evo, stabilizacija na jeftin i jednostavan nacin. bilo je razgovora o tome tu na forumu, ali mislim da nitko nije smogao dovoljno volje
treba ti vakuum pumpa, neka smola i to je to.
http://www.aescustomknives.com/docs/tutorial11.htm Da, bas sam neki dan naisao na ovaj sajt. Ima super tutoriala i bas zbog ovog posta sam postavio pitanje. Pretpostavljam da tvrdja drva (bukva, orah, hrast..) ne moraju da se vakuumom impregniraju. Vidim da su neki isprobavali tehniku i ne deluje uopste komplikovano.. | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Thu Nov 03, 2011 4:36 am | |
| Tvrda drva bas i moraju da se impregniraju sa vakumom jer im je sastav gusci i teze upijaju tekucinu .Bez vakuma bi isla jelovina .breza ... Hajde ako budes radio impregnaciju bas javi rezultate i posebno sa cim si radio ,koja smola ,lak ili slicno ?? |
|
 | |
djuragekon
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Thu Nov 03, 2011 5:35 am | |
| - ben-66 wrote:
- Tvrda drva bas i moraju da se impregniraju sa vakumom jer im je sastav gusci i teze upijaju tekucinu .Bez vakuma bi isla jelovina .breza ...
Hajde ako budes radio impregnaciju bas javi rezultate i posebno sa cim si radio ,koja smola ,lak ili slicno ?? Fala na savetu. Nema problema. Jos 2 nedelje sam u Kini al cim se vratim bacam se na posao.. | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira? Thu Nov 03, 2011 7:54 am | |
| E pa kad si u Kini potrazi dali imaju Hardwax Hardner ,uzmes si dve litre i poneses i onda ti je uspjeh siguran |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: koje drvo mora da se impregnira?  | |
| |
|
 | |
| koje drvo mora da se impregnira? | |
|