Pozdrav svima.
Vec sam duze vrijeme ovdje i sve pratim, ali nikako da stavim svoje radove.
Moji radovi su trenutno samo sa podrucja hladnog kovanja jer trenutno nisam u mogucnosti osnovati i napraviti si kovacnicu.
Ovdje cu staviti samo slike sa kratkim opisima sta je na slici, a ako imate bilokakvih pitanja slobodno pitajte. Za sljedece radove cu se potruditi da slikam i sam proces.
Gambeson ruka
Napravljena od kepera žutice u 8 slojeva, duplo prošivena.
Prodana dečkima iz Splita koji su nedavno osnovali rimsko-gladijatorsku postrojbu.

Lorica manica
Napravljena od čeličnog pleha debljine 1.25mm
Prodana dečkima iz Splita koji su nedavno osnovali rimsko-gladijatorsku postrojbu.

Wisby Coat of Plates
Napravljen od čeličnog pleha debljine 1.5 mm. S vanjske strane metal obložen crvenom bizonom kožom. Metalne ploce pokrivaju prsa, trbuh, donji dio ledja (križa), a lopatice su prekrivene samo kožom. Uz potporu gambesona i chainmaillea podnosi sve vrste udaraca bez mogućnosti ozljede, eventualno izbijeni zrak iz pluća.
Štit
Napravljen od čeličnog pleha u dva sloja. Vanjski sloj debljine 1.5 mm, s unutarnje strane 1.0 mm Oba komada su međusobno zakovana, a na donji dio štita je dodan dodatni ukrasni motiv pa tako obod koji je širine otprilike 2 do 5 cm ima debljinu i do 5 mm. Na metalni pleh zalijepljeno platno u 5 slojeva zbog amortizacije udaraca. Zaustavlja svaki mogući udarac mačem, kopljem, buzdovanom, bojnim čekićem ili flailom. Isproban i protiv luka. Engleski luk od 100 funti ga nije uspio probiti, strijela se samo odbila. Štit je otporan i na vatru.
Ramena
Izrađena od čeličnog pleha debljine 1.5 mm. Ploče su međusobno spojene i zakovane uz pomoć debele štavljene kože. Podnose udarce bez posljedica za ruke i ramena.

Isprike sto slike radova nisu same, nego su u kompletu s mnom i kolegama. Nemam digitalni fotic i mogu slikati samo sa mobitelom, a to je iznimno losa kvaliteta slika i zato je ovako.
Link na facebook stranicu na koju stavljam radove:
Slavonski čekić