| gasna peć | |
|
+13santerior hanuman becarsb bezribic Ernest damjan LEGION66 mangan amadeus sofa1973 nevermind Karlo Ban chikaperadetlic 17 posters |
|
Author | Message |
---|
becarsb

| Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 1:06 pm | |
| čim vidim cigarete odma mi draža kovačnica  svaka čast bratko, samo lupaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
 | |
hanuman

Posts : 64 Join date : 2011-03-09 Age : 47 Location : Split
 | Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 1:26 pm | |
| svaka cast mladicu pec ti je super samo nevidim nigdi nepovratni ventil.. | |
|
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 1:56 pm | |
| jedino mi mjesto za odlaganje kutije cigareta nije jasno, ali sve ostalo za 5  | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 2:36 pm | |
| ..Stavio praznu kutiju da testiram temperaturu na spoljnem zidu peći..razmišljao sam o nepovratnom ventilu,ali,nema potrebe,jer,uvek prvo zavrćem plin,a ventilator nastavlja duvati još koji minut po gašenju |
|
 | |
hanuman

| Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 2:41 pm | |
| problem ti je ako nestane plina tj tlaka u boci u boci ostaje doza plina dovoljna za bummmmm..a ventil kosta 5 e.. | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Fri Mar 18, 2011 3:25 pm | |
| Ne bih da pametujem,ali..ako se ne varam,kad nestane plina,pritisak u boci se izjednačava sa spoljnim,a s obzirom da je cev od plina unutar važdušnog tunela blago povijena na dole pa je vazduh iz fena "udara u ledja",tu bi trebao venturi da odradi possao i da u protoku vazduha stvori vakuum na cevi plina.To bi trebalo da spreči da se plamen popne u cev..Čisto iz glave razmišljam,ali bez iskustva..ako je i pored ovoga opasnost realna,tj.ako nisam u pravu što se tiče teorije,onda bolje da nabavim ventil..otvoren za sugestije i dalje |
|
 | |
santerior
 | Subject: Re: gasna peć Sat Mar 19, 2011 3:45 am | |
| Ne bas, Plin u boci je ukapljen, i hlapljenjem prelazi u plinovito stanje. Povecanjem okolne temperature, plin pocinje brze isparavati i brze izlazi iz boce. Kada bi teoretski pri kraju praznjenja boce doslo do nekog pada temperature mogli bi se pojaviti podtlacni uvjeti koji bi mogli dovesti do uvlacenja plamena u bocu. Teoretski.
Bitnije je da je na boci regulator protoka, koji omogucava konstantan protok plina. Ima ih obicnih, sa unaprijed odredjenim protokom za kucne aparate, ima ih sa blagom regulacijom ali bez mjerne opreme i drugih koji imaju mjernu opremu i predvidjeni su za vece protoke.
Sto se tice venuri efekta on je dobar ali za maksimum postignute tempareture treba ipak raditi sa zrakom vecih tlakova, a tada se postizu i temperature preko 2000 c i efikasno se moze topiti staklo.
Na predocenom dizajnu, ja bi samo ubo dovodnu cijev za plin u os zracne cijevi, pa bi se pomicanjem dovoda plina mogao regulirati polozaj plamena u lozistu. | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Sat Mar 19, 2011 12:24 pm | |
| Da se ne igram sa sudbinom,ubacio sam i nepovratni ventil  Mogu slobodno reći da peć funkcioniše savršeno,i danas sam se malo igrao pa iskovao kovačka klješta.S obzirom da sam kovao šipku prečnika 17 - 18 mm ,bez problema i vrlo brzo se usijala,a pauze izmedju kovanja i grejanja su oko minut.Potrošnja gasa čini mi se nije jako velika,jer,u bocu sam sipao 10 litara TNG-a(oko 7€),a sa peći se igram već par dana,i još ima u boci.Nešto NET zeza pa ne mogu više slika trenutno da ubacim,čim krene kako treba - postavljam |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Sat Mar 19, 2011 12:28 pm | |
| |
|
 | |
mangan

| Subject: Re: gasna peć Sat Mar 19, 2011 1:10 pm | |
| Igi da li gasis pec dok kujes ili ti gori ''na prazno'' ? I postavi slike gotovih klesta | |
|
 | |
damjan
Posts : 9 Join date : 2010-09-17 Age : 40 Location : Zagreb
 | Subject: Re: gasna peć Sun Mar 20, 2011 11:07 am | |
| jel ventil sa manometrom na sebi nepovratni ventil ili je potrebno uz taj instalirat jos i taj nepovratni | |
|
 | |
hanuman

| Subject: Re: gasna peć Sun Mar 20, 2011 11:44 am | |
| svaka cast mladicu sad možes tražit i atest na sistem..posluzila ti dugo..mislim da bi ti pec mogla dobiti sestru.. | |
|
 | |
hanuman

| Subject: Re: gasna peć Sun Mar 20, 2011 11:47 am | |
| manomatar ti je samo regulator protoka triba bi ti nepovratni.. | |
|
 | |
damjan
 | Subject: Re: gasna peć Sun Mar 20, 2011 4:18 pm | |
| | |
|
 | |
damjan
 | |
 | |
Karlo Ban Admin

| Subject: Re: gasna peć Thu Apr 14, 2011 5:39 pm | |
| ajde da vidimo kak ce se cudo drzati  sretno! | |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Sun Apr 17, 2011 11:15 am | |
| Deluje do jaja,samo ti je možda malo preduga cev za vazduh pa će ti trebati nešto malo jače kao blover..javljaj kako radi |
|
 | |
Guest Guest
 | Subject: Re: gasna peć Thu Sep 27, 2012 9:01 am | |
| Gdje bi se u Hr. moglo naci nepovratnih ventila ili suhih osugurača??Zvao sam na sve strane i jedan tip mi je reko da može on iz njemacke naruciti al dugo mi je za čekati.Trebo bi nepovratni da se moze spojiti na crijevo fi 8mm sa obije strane a da je za propan-butan. |
|
 | |
žile

Posts : 548 Join date : 2012-03-17 Age : 61 Location : Osijek
 | Subject: Re: gasna peć Thu Sep 27, 2012 3:29 pm | |
| - Matija wrote:
- Gdje bi se u Hr. moglo naci nepovratnih ventila ili suhih osugurača??Zvao sam na sve strane i jedan tip mi je reko da može on iz njemacke naruciti al dugo mi je za čekati.Trebo bi nepovratni da se moze spojiti na crijevo fi 8mm sa obije strane a da je za propan-butan.
ne znam kako slažeš plamenik i uopće cijeli dovod plina i zraka ,stavi neku sliku.Ja sam koristio regulator i plamenik s diznom 2mm i nisam stavljao nikakve nepovratne ventile za to nema potrebe. | |
|
 | |
zHILEnius

Posts : 64 Join date : 2012-09-27 Age : 36 Location : Srbija, Beograd
 | Subject: Re: gasna peć Fri Sep 28, 2012 7:37 am | |
| Pochetkom ili sredinom narednog meseca cu se i ja upustiti u experimentalnu fazu pravljenja kovachke vatre na gas... video sam par dobrih forica na netu, pa cu da probam neku. Objavicu slike kako budem napredovao | |
|
 | |
bezribic

Posts : 340 Join date : 2011-02-09 Age : 51 Location : Slavonski Brod
 | Subject: Re: gasna peć Sat Sep 29, 2012 4:09 am | |
| Jedva čekamo ,jer ima nas još zainteresiranih za izradu takve peći . | |
|
 | |
davor_vfr

| Subject: Re: gasna peć Tue Oct 02, 2012 6:42 am | |
| Ako će netko kupovati keramičku vunu ja sam zaintresiran za otkupiti jedan dio vune koji vam ne treba  | |
|
 | |
zHILEnius

| Subject: Re: gasna peć Sat Oct 06, 2012 10:54 am | |
| Stigle ciglice  evo i slichica da se vidi kako ce od prilike izgledati--- [img]  [/img] [img]  [/img] [img]  [/img] Verovatno ce biti postavljena na stranu da bih dobio malo shiru rupu da mogu shiri komadi materijala da stanu saveti i ideje dobrodoshle | |
|
 | |
Dule

Posts : 449 Join date : 2011-05-23 Age : 41 Location : Arandjelovac
 | Subject: Re: gasna peć Sat Oct 06, 2012 11:44 am | |
| Jebiga druze ne rece da ovako pec treba da izgleda.Imala je ovakva opeka kod nas ali je skupa u p...u materinu. | |
|
 | |
zHILEnius

| Subject: Re: gasna peć Sat Oct 06, 2012 11:57 am | |
| Hehehe nema veze ovo sam nashao za dzabe 90din komad josh mi ostaje da nadjem vatrostalni malter i da napravim ram koji ce da drzi sve ovo na mestu, treba napraviti i gorionik i bice ko bombonica  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Subject: Re: gasna peć  | |
| |
|
 | |
| gasna peć | |
|