LEGION66

| Subject: Re: kovanje kovačkih klješta Mon Apr 14, 2014 2:59 pm | |
| Ta rebrasta armatura je tvrda, bolja bi bila obična okrugla promjera 10 ili 12 mm. Probaj proširiti rupu i stavi vijak od 6 mm i zakuj maticu. Imaš na youtube puno filmova o izradi kliješta, pa probaj napraviti od komada željeznog flaha 25x10 mm napraviti čeljusti, a drške navariš. Sretno u daljnjem radu. | |
|
zlatko381981

| Subject: Re: kovanje kovačkih klješta Mon Apr 14, 2014 3:20 pm | |
| Ma meni ne smeta sto je ova rebrasta i tvrdja(cak to sto se moze kaliti mi jos i odgovara).A preslisao sam bezmalo sve sto sam mogao naci na You tube o izradi klesta.Nije ih problem napraviti,nego su meni ova bila prva,a jos bez plana pa zato imaju te mane.Sledeca nece imati sigurno.Mada i ova mogu bez problema popraviti,medjutim dok se nitna ne rasklima skroz necu dirati(lakse mi ).Sve u svemu interesanto za izraditi.Deluje komplikovano kad se gleda na you tube,al nije toliko strasno kad se krene(malo nelogicno deluje,obicno je obrnuto).A ovo za navariti drske je odlicna stvar,to sam zaboravio,a znao sam,mada mi ovde nije potrebno jer su drske bas dugacke. Hvala na savetima. | |
|