evo me sa jos jednim nožem ovaj put kuhinjski celik je 1.2519 opusten na cirka 58 hrc i patiniran kiselinom
prije mjesec dana sam si nabavijo sistem za stabiliziranje sa vakuum. posto thuja ima ulja u sebi nije preporučeno stabiliziranje sa smolama i ostalim, pa sam probao sa uljem, pa cu vidjet koliko traje ili je izgubljeno vrijeme.
debljina noža je 2 mm dužina 25 ostrica oko 13 drska je oblikovana da je malo deblja u sredini, tako da bolje stoji u ruci.
mmm to je to, ako imate koju ideju ili bilo sta slobodno napisite u komentarima
chumaman Admin
Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 53 Location : Omanovac
Subject: Re: kuhinjski noz Wed Feb 01, 2017 9:33 am
ne škrtari s fotkama čini mi se najs za suhomesnate proizvode
pljehtar
Subject: Re: kuhinjski noz Wed Feb 01, 2017 11:25 am
xD samo jednu sam sliku napravio a vec je kod nove vlasnice xD
kulen i suhu slaninu reze bez problema a i sve ostalo
samo sta taj celik odmah mijenja moju u dodir sa hranom .....
Dado
Posts : 307 Join date : 2014-01-03 Age : 49 Location : Požega
Subject: Re: kuhinjski noz Thu Feb 02, 2017 2:40 pm
Lijepo. Drvo super izgleda.
pljehtar
Subject: Re: kuhinjski noz Thu Feb 02, 2017 2:44 pm
thx za par tjedna ce bit controla stanja pa cu vidjet koliko valja napravit vacum sa uljem na tim drvima.
chumaman Admin
Subject: Re: kuhinjski noz Thu Feb 02, 2017 4:06 pm
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 3:23 am
xD isto ime vise vrsta
ova je tvrda ali ne konstantno, kamo su oci i okolo njih je malo tvrdje ostalo je mekse pod vacumom je malo zraka izaslo i poslje je cjedilo viska ulje. boh cemo vidjet
probo sam true oil ali mi ne pase taj film sta ostane, izgleda ko lak :\
chumaman Admin
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 4:04 am
Stoga i je 'best' oil...sjaj se da regulirati brojem premaza te prelazom 00 čeličmom vunom nakon svakog sloja...te svakako bitan detalj nema potrebe za višim gradacijama brusiva, npr 600 grit max. Još jedan plus...imam frenda gitarskog fanatika + skupe naked gitare...ne priznaje ništa sem Tru oila , on mi je i bio jedna od referenci.
npr. sve ostale kombinacije će ti brzo pokazati nedostatke u vidu bijelih fleka ili naglašene crte/bjeline do koje nož bude u koricama. Upravo sam taj detalj primjetio na nožu od našeg velemajstora Danijela kojeg je vlasnik prodavao.
pljehtar
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 4:52 am
mmmmmm valja ga ponovo probati, ipak sad imam vise iskustva od kad sam ga zadnji put probao xD
samo moram naci bocu u mom neredu xD
chumaman Admin
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 5:14 am
Tru -oil je jako hlapljiv stoga uvijek uzmi najmanju bočicu po mogućnosti sprey iako i s njim ima problem zaštopavanja kapice....ja sam jednostavno to riješio da sam je bacio jer mi je dopizdilo čišćenje i ispuhivanje iste a riješenje je mali odvijač i krpa za mazanje ukolo , tako samo izvijačem pritisnem i natopim krpu(sintetika obavezno) a sprey mi može koristiti duuuggo bez degradacije Tru oil-a.
Te ako ti je ostalo što u bočici slobodno to navuci u medicinsku špricu i napravi kapicu od voska da je začepiš
Fotka primjera je ipak svijetlo drvo(breza) pa se lošije vidi ali na tanmom drvetu se još bolje razazna takva degradacija.
pljehtar
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 12:32 pm
naso sam ga! malo je cep bio zalijepljeni ali izgleda ok xD
cu probat ga prebacit u spricu
Keltan
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 2:26 pm
pljehtar wrote:
xD isto ime vise vrsta
ova je tvrda ali ne konstantno, kamo su oci i okolo njih je malo tvrdje ostalo je mekse pod vacumom je malo zraka izaslo i poslje je cjedilo viska ulje. boh cemo vidjet
probo sam true oil ali mi ne pase taj film sta ostane, izgleda ko lak :\
To sto ostane je cisti vosak ..............i meni ne pase Izgleda mi kao prevara Znam da sam pogresio posto sam stavio previse slojeva ali laneno ulje mi dovoljno za sada ......
chumaman Admin
Subject: Re: kuhinjski noz Fri Feb 03, 2017 5:09 pm
gdje će tebe da zahebu
Keltan
Subject: Re: kuhinjski noz Sat Feb 04, 2017 11:45 am
chumaman wrote:
gdje će tebe da zahebu
Tru-oil i ono dansko ulje su ista stvar ........Rastopljen vosak u neku hemikaliju i mozda malo ulja ....................nisam li u pravu ? Ono sto ostane na povrsini kada se osusi je cisti bjeli vosak
chumaman Admin
Subject: Re: kuhinjski noz Sat Feb 04, 2017 12:58 pm
Keltan wrote:
chumaman wrote:
gdje će tebe da zahebu
Tru-oil i ono dansko ulje su ista stvar ........Rastopljen vosak u neku hemikaliju i mozda malo ulja ....................nisam li u pravu ? Ono sto ostane na povrsini kada se osusi je cisti bjeli vosak
There is no better oil finish! Tru-Oil Gun Stock Finish has been the professional’s choice for gunstock finishing for more than 30 years. Its unique blend of linseed and other natural oils dries fast, resists water damage and will not cloud, yellow or crack with age.