Ma pusti selo neka priča.......Ovoje stvarno profi stvar
sofa1973
Posts : 10 Join date : 2010-12-30 Age : 49 Location : Zica Kraljevo Srbija
Subject: Re: bam, bam!! Fri Dec 31, 2010 12:33 pm
posedujem jedan ovakav cekic i napravio sam alat za iskivanje vrhova,motor je 7,5 kw i udara bas jako,kada ga budem koristio snimicu i postaviti na post. Svima zelim srecnu Novu godinu i uspesno kovanje
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Wed Jan 05, 2011 3:32 pm
sofa1973 wrote:
posedujem jedan ovakav cekic i napravio sam alat za iskivanje vrhova,motor je 7,5 kw i udara bas jako,kada ga budem koristio snimicu i postaviti na post. Svima zelim srecnu Novu godinu i uspesno kovanje
7,5 kW!? to mora da "udara bas jako" ...do filmica mozes bar sliku staviti da malo slinimo.
sofa1973
Posts : 10 Join date : 2010-12-30 Age : 49 Location : Zica Kraljevo Srbija
Subject: Re: bam, bam!! Wed May 18, 2011 3:18 pm
novi klizac bata i malo tezi bat (skoro duplo) sa hodom (teoretski) od 30 cm;
nadam se da se sljedeci tjedan vidimo sa slikam mountanog klizaca
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Mon May 30, 2011 11:47 am
klizac mountan... klizi ko po loju - doslovno, podmazao sam klizac sa lojem
i naravno, nakovanj je sada puni profil tezine oko 70 kg
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Tue Jun 21, 2011 8:58 am
i da, to je to, drugovi i drugarice, ovaj projektic je gotov, bat radi ko urica. ak tak nastavi, bum zaboravil drzat cekic u ruci. od sad mi bat ne sluzi kao projekt na kojem radim, vec alat za druge projekte napokon olaksanje
prva stvar kaj sam na njemu napravil, i to vise kao finalni test, je komad 400x90x9 mm iz komada 17x70 mm i mislim da je prosao sa vrlo dobrim, nazalost nemam slike, ali bila je narudba, pa ce sigurno na nekom forumu izroniti.
definitivno postoji jos mjesta za poboljsanja na batu, ali za sada se moram odmoriti bar pola godine od njega, huh.
filmic je kratak, bat ne radi punom parom ali mislim da se sve lijepo vidi. specijalno me veseli skoro perfektni rad opruge:
druga stvar koju sam na njemu napravio je vijak:
vijak sam radio da vidim koliko fino mogu raditi sa batom i rezultati su relativno dobri. apsolutno sve osim savijanja vrha vijka na rogu nakovnja, napravljeno je sa batom, ukljucujuci i kovanje fazete i trna. takoder, na vijku nista nije bruseno, tako kako izgleda je izasao ispod bata. naravno, buduci da sam prvi put tako nesto radio na batu, potkralo se par greskica, primjerice, vijak koji drzi bat je zapeo za donje rame, pa se vidi malo preklapanje materijala (doduse taj dio bi se trebao brusiti za prednji "bolster", pa i nije nesto strasno)...takoder, tu i tamo neki krivi udarac jer nisam imao kljesta bas za primit vijak, pa je malo plesal, ali sve u svemu sitne stvari za koje bat nije kriv tako da sam iznimno zadovoljan.
i za kraj, sto se mene tice, ako se tko upusta u izradu bata i ima pitanja, vicite. takoder, komentari i jos vise savijeti su uvijek dobrodosli
Davor
Subject: Re: bam, bam!! Wed Jun 22, 2011 2:10 am
Ako je sve rađeno sa batom stvarno budeš zaboravio kako se drži čekić.
Sad češ radit ko na pokretnoj traci.
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Wed Jun 22, 2011 1:41 pm
definitivno ce sve biti brze sa manjom potrosnjom ugljena, vecim opsegom stvari koje cu raditi i sl., ali filmici na youtubeu i slicnim portalima daju dojam da je na batu lagano za raditi. po iskustvu, mislim da bat iziskuje jednako ako ne i vise vjestine od ruke. relativno cesto su dolazili razni poznanici i prijatelji u kovacnicu kod frenda u kojoj sam kovao, a koji je imao perni bat od 75 kg i pokusali su napraviti neko kovani komad, bilo noz, zarac, lopaticu, vadicep... rucno im je uz nadgledanje iskusnog kovaca islo sporo ali na kraju su dobili sto su zamislili. na batu, uz bilo kakve savijete, komad je otisao u nepovrat u prvom ili drugom grijanju
Strider Admin
Subject: Re: bam, bam!! Wed Jun 22, 2011 3:31 pm
U početku bješe federplata...i bi dobra prema karlu...i karlo ju uzvisi. Vidje Karlo da je zakon i napravi bat
Super majstore!
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Thu Jun 23, 2011 2:45 am
hahaha
zHILEnius
Posts : 64 Join date : 2012-09-27 Age : 36 Location : Srbija, Beograd
Subject: Re: bam, bam!! Wed Oct 03, 2012 1:27 am
Karlo Ban wrote:
klizac mountan... klizi ko po loju - doslovno, podmazao sam klizac sa lojem
i naravno, nakovanj je sada puni profil tezine oko 70 kg
Jako dobra i paklena stvar! Extra si sve uradio svaka chast!!! Jel mozesh da dash neke dimenzije? Koliki je klizach, gibanj(federplata), klipnjacha?
Karlo Ban Admin
Subject: Re: bam, bam!! Mon Oct 15, 2012 5:06 am
je, imal sam to u planu ali nikako naci vremena i sve to zmjeriti i zapisati...brzine, mase, materijale...bit ce jednom
zeljkoolbina
Posts : 206 Join date : 2012-03-02 Age : 47 Location : bezdan
Subject: Re: bam, bam!! Wed Oct 17, 2012 11:52 pm
ovo mi je promaklo da pogledam ranije. cini mi se da si tri puta kosu sisao dok si napravio sve. svaka cast. pakleni stroj!