| Nozic za kcer | |
|
|
Author | Message |
---|
Keltan
 | Subject: Nozic za kcer Sat Nov 21, 2015 12:49 pm | |
| Zadnji komad 440 C celika / 58 HRC /sam resio da bude za moju kcer . Cesto sa drustvom idu u blizini grada na planinarenje pa neka ima nozic ca sobom , od tate  3mm , ukupna duzina nozica je 195mm . Visoki flat grind , ostavljeno nekih 0.2mm pre nego sam ga naostrio . Brije samo tako ....... Sutra cu ga ispolirati na masini da se sija kao ogledalo onaj grindani deo ... Rupe su me opet posteno namucile . Kada sam kupovao one corinox turpije , kupio sam i ove ARTU za busenje rupa u zakaljen celik ... stigli do mene , imao ih u rukama i nestale  Bar da sam probao dali su OK ? Pojma nemam gde sam ih zaturio ...izlapeo sam nacisto.... jbg  Sada se mislim dali da ih opet narucim ? Ne znam jesu oK ?http://www.artu.com/drillbits.htm Drvo je Wenge i upravo sam ih zalepio i vec znam da sam pogresio oko pinsa . Trebalo je inox , mislim da bi lepse izgledalo , ne ove od bronza ..mesing sta li su ove koje sam stavio ! Pitanje za naseg Admina , jel OK ako rucke posle finisiranja natopim super lepkom /vodootporan / ? I onda sa sasvim finim brusnim papirom jos jednom ih prebrusim ? Prvi put radim sa nekim boljim drvetom , ovo Wenge je za milina turpijati i smirglati ......i izgleda mi dosta jako ? Nemam ideju za futrolu , a ni neki izbor koze ? A sada odoh da smirglam i oblikujem drvo , koristio sam brzi epoxy    Kceri se nozic dopao ,kaze da ima zanimljiv oblik / studira unutrasnji dizajn / i meni se dopada isto  Naravno , zeleo bih da cujem i vase mislenje  | |
|
 | |
chumaman Admin

Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 53 Location : Omanovac
 | Subject: Re: Nozic za kcer Sat Nov 21, 2015 1:37 pm | |
| | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Sat Nov 21, 2015 5:24 pm | |
| Onda ulje ? Samo koje , neko sto je lako dostupno ? I ovo izgleda nece biti bas lak posao ..mislim smirglati na ruku  Mislio sam saat posla , ali jok ! Prvi utisak me prevario  | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Nozic za kcer Sun Nov 22, 2015 2:15 am | |
|  naravno da je teže , kako vidim x.cut dakle poprečni rez pa je nešto teže ta brusiti, laneno će odraditi posao ili nabavi tungovo ulje...oba se duže suše za brže sušenje tru-oil ali samo na toplom. | |
|
 | |
PlayBlade

Posts : 94 Join date : 2012-04-22 Age : 54 Location : Novi Sad
 | Subject: Re: Nozic za kcer Mon Nov 23, 2015 10:45 am | |
| Po savetu poznatog novosadskog puskara Paroskog a ja probao i radi lepo posao : dva dela lanenog ulja i jedan deo terpentina kao osnovni premaz iz par puta .Na kraju za zadnju "ruku" u ostatak rastopiti 15-20 % pcelinjeg voska . Ako imas svetlo drvo i neces da ga potamnis : 1:1 mesavina preciscenog pcelinjeg voska (cera alba) i kokosovo ulje . | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Mon Nov 23, 2015 3:01 pm | |
| | |
|
 | |
davor_vfr

| Subject: Re: Nozic za kcer Tue Nov 24, 2015 7:31 am | |
| Dobar! Kćer će biti sretna. | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Nozic za kcer Tue Nov 24, 2015 8:13 am | |
| Još jedna stepenica gore...ide te sve bolje | |
|
 | |
žile

Posts : 548 Join date : 2012-03-17 Age : 61 Location : Osijek
 | Subject: Re: Nozic za kcer Sun Nov 29, 2015 10:39 am | |
| Lijep nožić, a što se tiće drvenih dijelova ja ih potapam u laneno ulje i kad se osuši ručku premazujem šelakom. Šelak otapam u 96% akoholu u omjeru 5 djelova alkohola i 1 dio šelaka. Prije sam radio sa šelakom koji sadrži i vosak a sad radim sa šelakom bez voska , bolje se upija i ne ostavlja trag na površini. | |
|
 | |
zlatko381981

| Subject: Re: Nozic za kcer Mon Nov 30, 2015 1:48 pm | |
| Nozic je kao bombona.Odlicno uradjen.  | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Tue Dec 01, 2015 5:34 pm | |
| - žile wrote:
- Lijep noži?, a što se ti?e drvenih dijelova ja ih potapam u laneno ulje i kad se osuši ru?ku premazujem šelakom. Šelak otapam u 96% akoholu u omjeru 5 djelova alkohola i 1 dio šelaka. Prije sam radio sa šelakom koji sadrži i vosak a sad radim sa šelakom bez voska , bolje se upija i ne ostavlja trag na površini.
Koliko dugo da ga potopim u laneno ulje ? Ovo mogu da probam odmah , imam sve sto treba . | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Tue Dec 01, 2015 5:56 pm | |
| Drago mi je da vam se dopao nozic kolege . Kcer kaze da je super...... Pita me ....jel hrdja ovaj ?? Ja joj kazem DA! E onda ga necu ............  Prosle godine sam joj dao slican nozic ali od 5160 celik .....i zato me i pitala za ovaj novi  Ali najebo sam tek sada ...hoce da napravim isti ovakav i za njenu drugaricu  A nemam vise 440C ni za zilet . Kapak svemu i sin se zapeo za isti takav , samo malo veci  Sina sam resio , za sada......Evo juce i danas sam zavrsio jos dva blanka , malo vece ali istog oblika , celik je 15N20 u 3mm ..... cak sam uspeo da stignem da ih odnesem i na kalenje .Opustani su samo jednom na dva sata na 180 stepeni .Jakoooooo tvrd i boga mi dosta elastican celik ? Usput sam zakalio i ovaj moj dvegodisnji nesudjeni Tanto na moj nacin  gde je ostrac da ga strucno iskritikuje . Onaj cetvrti je isto 15N20 , ostao mi komad celika i nista bolje nisam mogao nacrtati u to parce ........... Pravi kao puska ...........  I evo ih pozuteli malo ..............Nisam ih ocistio od kalenja , pravo u sporet ..Nadam se da nije problem neki ?   | |
|
 | |
Gvozden

| Subject: Re: Nozic za kcer Wed Dec 02, 2015 4:37 am | |
| Nevolim tanto al kako si ga izgrindao svaka ti čast! | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Wed Dec 02, 2015 7:11 am | |
| Pa i nije tesko .Alat vodi turpiju kako treba , na mene je samo da odredim uglove ................  | |
|
 | |
chumaman Admin

| Subject: Re: Nozic za kcer Thu Dec 03, 2015 2:06 pm | |
| | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Fri Apr 22, 2016 2:58 pm | |
| - davor_vfr wrote:
- Dobar! Kćer će biti sretna.
A sin se ljuti  Nadam se da ce mu se dopasti ovaj .Da ne otvaram nov topic evo ga ovde .Isti oblik kao ovaj od kcer , samo dosta veci . M35 steel ,convex rules ali me debelo namucio , venge , nenormalno ostar ...dlake skacu kada ga vide  I decki , busiti rupe je lako bre u ove magarce , samo gde mi bila pamet do sada se pitam  One brusne kamencice za dremel .............izbuse rupu a kafa jos topla !!!! Jos ga nije video , nadam se da nece cepidlaciti  Ostaje jos malo da ga usminkam ..........    Evo kako sam busio rupe .Samo treba staviti nesto kao vodic da drzi kamen u centar dok pocne da brusi rupu .Kada probije samo malo , okrenem drugu stranu i zavrsim rupu . ....Imam novog ljubimca od celika .....M42 sa TiN coating  E , ovaj je tek pravi magarac   I evo ih obe dve  Stvarno ne mogu da svatim gde mi bila pamet do sada !!   | |
|
 | |
Keltan
 | Subject: Re: Nozic za kcer Thu Apr 28, 2016 2:06 pm | |
| | |
|
 | |
chumaman Admin

| |
 | |
Sponsored content