* F E R R U M *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA

HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

Nove ideje

Go down 
AuthorMessage
Keltan

Nove ideje  Empty
PostSubject: Nove ideje    Nove ideje  Icon_minitimeTue Sep 08, 2015 4:34 am

Gledajuci ovaj video palo mi nesto na pamet i jako me zaboljelo Very Happy

https://www.youtube.com/watch?v=eKk6GI2u7XY

Znate li kako izgleda ona masina koja obraduje radilice automobilskog motora ? Ako znate , onda znate i koliki veliki brusni kamen koriste .Eeeeeeeeeee kada taj kamen se potrosi do odredjene  velicine ...vise mu nije mesto tu  i montiraju  novi .... Neki prodaju taj kamen nekome za neke druge masine gde ta nova dimenzija odgovara .... negde samo hvata prasinu dok ga ne bace ...Poenta mi je gledajuci ovaj video ako neko nabavi takav kamen / posebno bez pare/ moze se izraditi savrsen stroj za brusenje blankova ... od pamet sada izbacujem cifre , mislim da ga menjaju kada dijametar dodje nekih 40-tak i malo vise centimetara .. ali proverim sutra posto je danas neradni dan kod mene .To je vodeni kamen , sto je plus  . .. .
Sta mislite ?
Back to top Go down
Keltan

Nove ideje  Empty
PostSubject: Re: Nove ideje    Nove ideje  Icon_minitimeTue Sep 15, 2015 5:35 am

Precnik 60-tak santimetara , debljina je 3 santimetara ..idealne obrtaje oko 1200 . prodaju ih oko 200 eura ....... za mene je cena 100 eura ? Sirok je otvor , ima dosta posla da se napravi priprema na strug za kamen ..ali , sta mislite , vredi li da se uzme ?
Back to top Go down
Keltan

Nove ideje  Empty
PostSubject: Re: Nove ideje    Nove ideje  Icon_minitimeSun Jan 24, 2016 4:16 pm

Na prolece cu uzeti jedan kamen i probati ovu ideju Very Happy Mislim da je Ok i to kako ....do tada evo jedna ideja kako do precizne stubne busilice za one koje nemaju kupecku ..A i te kako je potrebna pri izrade  noza ...dobro de rucke Very Happy  Ako je uradite kako treba , preciznija je od tvornicke ...... bounce

Nove ideje  6ogcu9

Za izradu vam trebaju dve klipnjace od nekog automobilskog motora , jedan ulozak od amortizera / hard chrome je povrsina / jedna deblja celicna bezsavna cjev .. Ono kao postolje koje sam ja iskoristio je baza , leziste , kuciste kako da ga nazovem neznam od ventilatora kamionskog motora ............
Back to top Go down
Sponsored content

Nove ideje  Empty
PostSubject: Re: Nove ideje    Nove ideje  Icon_minitime

Back to top Go down

Nove ideje
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» prototip nove kovačke vatre