FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA |
| | Jedan od turpije | |
| | Author | Message |
---|
Dado
Posts : 307 Join date : 2014-01-03 Age : 49 Location : Požega
 | Subject: Jedan od turpije Wed Jun 18, 2014 2:12 pm | |
| Nedavno mi je ostao komad turpije viška, pa sam ga pretvorio u ovo: Materijal: - oštrica: turpija (znak na dnu: djetelina 4 lista) - drška : mesing, koža, aluminij, rog, orah - futrola: biljno štavljena koža 4mm Dužina oštrice: 160mm Širina oštrice: 30mm Debljina oštrice: 5mm Dužina drške: 115mm  [/img]  [/img] | |
|  | | vlay
 | Subject: Re: Jedan od turpije Wed Jun 18, 2014 2:24 pm | |
| Ja bih na ovu debljinu izbrusio noz skroz do ledja, sve ostalo je sedi 5. | |
|  | | ninikki

| Subject: Re: Jedan od turpije Wed Jun 18, 2014 2:29 pm | |
| Predivno. Odusevljen sam koricama. Vrhunski. | |
|  | | Gvozden

| Subject: Re: Jedan od turpije Wed Jun 18, 2014 2:48 pm | |
| Puno strpljenja i truda,a i znanja.Svidja mi se! | |
|  | | chumaman Admin

Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 53 Location : Omanovac
 | Subject: Re: Jedan od turpije Wed Jun 18, 2014 2:55 pm | |
| Za trud 10  za izvedbu ,,,hm ima još prostora za poboljšanja...pogotovo drška(šta ćeš to mi je boljka  ) Korice fino ucifrane...baš milina | |
|  | | Guest Guest
 | Subject: komentar Thu Jun 19, 2014 1:52 am | |
| Prelep nož.Oblik sečiva mi se jako sviđa.Drška vrhunski odrađena.Fotrola je lepa.Njen dizajn je lep.Bran boja fotrole mi malo odstupa od svega ovoga.Kako nož zakačiti za kaiš?...Sve u svemu jako lepo.Uzdravlje da ga koristiš.. |
|  | | Dado
Posts : 307 Join date : 2014-01-03 Age : 49 Location : Požega
 | Subject: Re: Jedan od turpije Thu Jun 19, 2014 3:20 am | |
| Hvala na lijepim komentarima. Vlay, to mi je i bila namjera, u početku, ali ovako mi se baš svidjelo pa je tako i ostalo Chumaman, znao sam Oštrač, meni se baš sviđa kombinacija smeđe i crne futrole. Nedavno sam radio nešto slično za nož kojeg je vlasnik kupio u trgovini, ali mu se nije sviđala futrola. Ispalo je stvarno prelijepo, pa sam nešto slično napravio i na ovom. "Belt loop" je sa druge strane futrole. | |
|  | | Guest Guest
 | Subject: komentar Thu Jun 19, 2014 5:24 am | |
| Oštrač, meni se baš sviđa kombinacija smeđe i crne futrole. Nedavno sam radio nešto slično za nož kojeg je vlasnik kupio u trgovini, ali mu se nije sviđala futrola. Ispalo je stvarno prelijepo, pa sam nešto slično napravio i na ovom. "Belt loop" je sa druge strane futrole.[/quote] U redu ...uživaj u radu sa njim. Imaš smisla za estetiku i umetnost ,a naročito za dijazn na noževima- i to je nešto što želim da pohvalim.Poz. |
|  | | Sponsored content
 | Subject: Re: Jedan od turpije  | |
| |
|  | | | Jedan od turpije | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|