FORUM O KOVANJU I IZRADI NOŽEVA
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Peć za kovanje i kalenje

Go down 
AuthorMessage
Davor

avatar

Posts : 268
Join date : 2010-02-09

PostSubject: Peć za kovanje i kalenje   Sun Sep 22, 2013 9:10 am

Da i ja krenem malo sa tim kovanjem. Zaključio sam da mi treba nova peć, pa je to ovako izgledalo.Prvo boca od nečega, sa otpada.Nakon dosta zahebancije i experimentiranja ovo je konačni proizvod. Ventil za vodu još nije zavaren na ovoj slici ali i to je več rješeno, tj. ventil za regulaciju zraka iz kompresora.Iznutra, to sam još ispunio mješavinom blata i pepela.Cijev je izmjenjiva tako da ako mi treba duža vatra napravim dužu cijev.U funkciji.

Rezultati. Jedan od košuljice ležaja, drugi od vijka.
Od vijka znam da neče bit dobar jer sam istraživao prije kovanja i 10.9 vijci nemaju dovoljnu tvrdoču, preporučenu. Ali njega sam zamislio kao "box cutter".I jedan od opruge. Sva tri su samo ugrubo napravljena, još to treba popraviti.

A sad. Ono što sam skužio je da si sljedeče trebam napraviti klješta, jer ovako se samo patim. Pa ajde da napravimo temu o raznom alatu koji je potreban u kovačnici. Neželim slike sa interneta, želim vidjeti s čime radite i što vam se pokazalo kao dobro a što kao loše. Znam da več ima neke teme, pregledao sam ali ajde pokažite mi vaša klješta, trebam ideje, inspiraciju.
Back to top Go down
View user profile
 
Peć za kovanje i kalenje
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mokume Gane

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
* F E R R U M * :: RADIONA :: Alati i naprave-
Jump to: