Subject: Australian woods Tue Apr 26, 2016 2:42 pm
Ima li neko iskustva sa njima ? Naleteo sam na ovaj sajt u linku i meni izgledaju vrlo dobro ova busmanska drvca Posebno me dojmila tvrdoca ovog drveta http://www.wood-database.com/lumber-identification/hardwoods/australian-buloke/ Ovo leto mi dolaze gosti iz Australije pa da ne idu prazni Najverovatnije cu uzeti po neki komad od sva koja ima ovde , ali voleo bih da cujem vase mislenje oko njih ? http://www.thetimberjoint.com/shop/ Jbg..puno blankova sam isturpijao a nemam drveta za rucke . Malo fali da im stavim hrastove Naravno i jedna zagatka za naseg admina ....odavno negde sam citao za neko drvo iz australije kojeg kopaju bukvalno iz zemlje .....mislim da su bila bukvalno OGROMNA stabla , citao ama zaboravio kako ga zovu .... Ali ne sumnjam u naseg admina da ce mi pomoci ,mislim da je bilo preljepo drvo ..tako mi u glavi ostalo
Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 49 Location : Omanovac
Subject: Re: Australian woods Tue Apr 26, 2016 5:00 pm
izgleda ovako
nije ga lako dobaviti jer je već godinama zabranjena sječa ali nije da se ne može naći te obrati pažnju kad tražiš da navedeš latinski naziv te da onaj tko ga ima to zna jer australci dosta toga zovu Buloke ...jedna pokrajina se tako i zove - Buloke Shire
neka je sa srećom potraga
ne kopaju u Australiji već Novom Zealandu i drvo se zove Kauri
lijepo je ali za dršku nije...bar ako misliš da je tvrdo ...nije
Sva australska drva su MLJAC...preporučam naramak pun nek se nađe a izbor
Northern Silky Oak Cardwellia sublimis Southern Silky Oak Grevillea robusta Southern Silky Oak Orites excelsa Atherton Oak Athertonia diversifolia Baker's Oak Allocasuarina torulosa Beach Oak Casuarina equisetifolia Beach Sheoak Casuarina equisetifolia Beef Oak Grevillea striata Beef Silky Oak Grevillea striata Beefwood Bischofia javanica Beefwood Floydia praealta Beefwood Grevillea parallela Beefwood Grevillea striata Beefwood Macadamia praealta Beefwood Stenocarpussa lignus Black Oak Allocasuarina littoralis Black Oak Casuarina cristata Black Oak Casuarina littoralis Black Oak Casuarina pauper Black Oak Stenocarpus reticulatus Black She-oak Allocasuarina littoralis Black She-oak Casuarina littoralis Black Sheoak Casuarina suberosa Black Silky Oak Stenocarpus reticulatus Black-leaved Silky Oak Lomatia fraxinifolia Blush Silky Oak Bleasdalea bleasdalei Blush Silky Oak Opisthiolepis heterophylla Blush Silky Oak Turrillia bleasdalei Briar Oak Musgravea heterophylla Briar Silky Oak Musgravea heterophylla Briar Silky Oak Musgravea stenostachya Brown Oak Argyrodendron polyandrum Brown Oak Argyrodendron trifoliolatum Brown Oak Helicia glabriflora Brown Silky Oak Darlingia darlingiana WIA Brown Silky Oak Darlingia ferruginea ARF Brown Silky Oak Musgravea heterophylla ARF Brown Silky Oak Opisthiolepis heterophylla Buckinghamia Silky Oak Buckinghamia celsissima Buff Silky Oak Sphalmium racemosum Bull Oak Allocasuarina littoralis Bull Oak Allocasuarina luehmannii Bull Oak Cardwellia sublimis Bull Oak Casuarina luehmannii Bull Oak Hakea chordophylla Bull Sheoak Allocasuarina luehmannii Caledonian Oak Carnarvonia araliifolia Caledonian Silky Oak Carnarvonia araliifolia Coast She-oak Allocasuarina verticillata Coast She-oak Casuarina equisetifolia Coast She-oak Casuarina stricta Coastal She-oak Casuarina equisetifolia Crater Oak Musgravea stenostachya Crater Silky Oak Musgravea stenostachya Cream Silky Oak Athertonia diversifolia Cream Silky Oak Helicia diversifolia Darwin Silky Oak Grevillea pteridiifolia Desert Oak Acacia coriacea Desert Oak Allocasuarina decaisneana Desert Oak Casuarina decaisneana Desert Sheoak Allocasuarina decaisneana Desert Sheoak Casuarina decaisneana Dorrigo Oak Oreocallis pinnata Drooping She Oak Casuarina verticillata Drooping She-oak Allocasuarina verticillata Drooping She-oak Casuarina stricta Dwarf Silky Oak Grevillea banksii Ferny-leaved Silky Oak Grevillea pteridiifolia Findlay's Silky Oak Grevillea baileyana Findlay's Silky Oak Grevillea pinnatifida Fire Oak Casuarina cunninghamiana Fishtail Oak Neorites kevediana Fishtail Silky Oak Neorites kevediana Flame Oak Allocasuarina inophloia Flame Sheoak Casuarina inophloia Forest Oak Allocasuarina torulosa Forest Oak Casuarina torulosa Forest She Oak Allocasuarina torulosa Forest She Oak Casuarina torulosa Grey Bull Oak Casuarina obesa Grey Oak Grevillea hilliana Grey Oak Musgravea stenostachya Grey She-oak Casuarina glauca Grey She-oak Casuarina obesa Grey Silky Oak Musgravea stenostachya Hairy Oak Allocasuarina inophloia Hairy Oak Casuarina inophloia Hill's Silky Oak Grevillea hilliana Hill-oak Allocasuarina verticillata Honeysuckle Oak Banksia integrifolia Horsetail She-oak Casuarina equisetifolia Karri Oak Allocasuarina decussata Karri Oak Casuarina decussata Karri Sheoak Casuarina decussata Lamington's Silky Oak Helicia lamingtoniana Leather Oak Helicia glabriflora Lomatia Silky Oak Lomatia fraxinifolia Lowland Bull Oak Oreocallis wickhamii Marsh Sheoak Casuarina glauca Marsh Sheoak Casuarina obesa Mountain Oak Lysicarpus angustifolius Mountain Silky Oak Orites excelsa Mt Lewis Oak Sphalmium racemosum Mueller's Silky Oak Austromuellera trinervia Mystery Oak Sphalmium racemosum Northern Bull Oak Cardwellia sublimis Northern Sheoak Allocasuarina dielsiana Norton's Silky Oak Helicia nortoniana Nut Oak Macadamia integrifolia Nut Oak Macadamia ternifolia Oak Cardwellia sublimis Pale Oak Helicia glabriflora Pear Silky Oak Xylomelum pyriforme Pear Silky Oak Xylomelum scottianum Pink Silky Oak Opisthiolepis heterophylla Pink Silky Oak Oreocallis pinnata Pink Silky Oak Oreocallis wickhamii Poor Man's Fishtail Oak Sphalmium racemosum Red Oak Carnarvonia araliifolia Red Oak Oreocallis pinnata Red Oak Oreocallis wickhamii Red Silky Oak Carnarvonia araliifolia Red Silky Oak Grevillea banksii Red Silky Oak Oreocallis pinnata Red Silky Oak Oreocallis wickhamii Red Silky Oak Stenocarpus salignus Red-flowered Silky Oak Grevillea banksii River Oak Casuarina cunninghamiana River Sheoak Casuarina cunninghamiana Rock Sheoak Allocasuarina huegeliana Rock Sheoak Casuarina huegeliana Rose She-oak Allocasuarina torulosa Rose Sheoak Casuarina torulosa Rose Silky Oak Darlingia darlingiana Rose Silky Oak Darlingia ferruginea Rose Silky Oak Opisthiolepis heterophylla Rose Silky Oak Placospermum coriacem Rusty Oak Helicia ferruginea Sarsaparilla Oak Sphenostemon lobospora Satin Oak Oreocallis wickhamii Satin Silky Oak Macadamia sp.aff.hilderbrandii Satin Silky Oak Oreocallis wickhamii Satin Silky Oak Sphalmium racemosum Sayer's Silky Oak Hollandaea sayerana Scrub Oak Casuarina distyla She Oak Allocasuarina distyla She Oak Casuarina distyla Sheoak Allocasuarina littoralis Sheoak Casuarina littoralis Sheoak Casuarina stricta Silky Oak Cardwellia sublimus Silky Oak Darlingia darlingiana Silky Oak Darlingia ferruginea Silky Oak Darlingia spectatissima Silky Oak Gevuina bleasdalei Silky Oak Grevillea hilliana Silky Oak Grevillea robusta Silky Oak Helicia lamingtoniana Silky Oak Lomatia fraxinifolia Silky Oak Macadamia whelanii Silky Oak Orites excelsa Silky Oak Turrillia bleasdalei Silver Oak Grevillea parallela Silver Oak Opisthiolepis heterophylla Small Bull Oak Allocasuarina striata Small Bull-oak Casuarina striata Spotted Silky Oak Buckinghamia celsissima Stream Silky Oak Opisthiolepis heterophylla Stringybark Oak Allocasuarina inophloia Stringybark She-oak Casuarina inophloia Swamp Oak Casuarina glauca Swamp Oak Casuarina obesa Swamp She-oak Casuarina glauca Swamp She-oak Casuarina obesa Swampy Oak Casuarina obesa W.A. Swamp Oak Casuarina obesa Waratah Oak Oreocallis pinnata Waratah Silky Oak Oreocallis pinnata Western Australian Sheoak Casuarina fraserana Western Sheoak Allocasuarina fraseriana Whelan's Nut Oak Macadamia whelanii Whelan's Silky Oak Macadamia whelanii White Oak Athertonia diversifolia EA2 White Oak Citronella smythii ARF White Oak Grevillea baileyana BWG White Oak Grevillea pinnatifida ARF White Oak Helicia diversifolia ARF White Oak Musgravea heterophylla ARF White Oak Musgravea stenostachya NAT White Oak Stenocarpus sinuatus White Silky Oak Grevillea hilliana White Silky Oak Stenocarpus sinuatus Woolly Oak Casuarina inophloia
Subject: Re: Australian woods Thu Apr 28, 2016 12:55 pm
Dobro de , nisam za mnogo promasio australia ............... new zealand , dva cekora Da , to je to ...ancient Kauri , preljepo ali i preskupo sada vidim Stabilizirano bi bilo dobro za rucku ? Ali , za jedan poseban noz za jedan poseban covek koji meni puno znaci u zivotu..... nije skupo , samo da nadjem pravi komad .Potrosio sam sate i jos nisam pogledao sva drva koje si stavio u post Pa ovi kenguri odozdo stvarno imaju sta da pokazu . Nekoliko sam vec markirao .......videcemo ! Hvala Chumaman ...... A ono RINGED GIDGEE toliko mi se dopalo da nisam mogao da cekam pa sam kupio dva komada ..,....isporuka postom
Posts : 1670 Join date : 2012-05-21 Age : 49 Location : Omanovac
Subject: Re: Australian woods Thu Apr 28, 2016 1:50 pm
Batali Kauri...imo u rukama to je drvo za velike površine na malom tj dršci 0 poena neugledno skroz a i mekano brate mili. Ringed je ODLIČAN izbor...i ponavljam popis je tamo da ujedno vidiš latinske nazive samo je to relevantno za potragu...kako si vidio i sam Buloke3ili4 komada a samo je jedan ONAJ kralj najtvrđi...no sva australska drva su tvrda PK i za tvrdo nemaš brige šta god uzmeš.
No za extra razmotri Honduran rosewood burl - Dalbergia stevensonii ---dakle kvrgu
Subject: Re: Australian woods Fri Apr 29, 2016 5:19 pm
Bolesno ljepo ovo rosewood ....................Vise te nista ne pitam gde ih samo nalazis i koliko ih ima pitam se .......... oces da me vidis bankrot izgleda